Brentford pelasi upean kauden, mutta lopulta käteen jäi vain nousukarsintojen finaalitappio Fulhamille, joka nousee ensi kaudeksi Valioliigaan. Maalin tappio finaalin jatkoajalla on tietysti tuskainen tapa hävitä, mutta Brentfordin kohdalla jossiteltavaa jäi enemmänkin.

Brentford oli todella lähellä suoraa nousua Mestaruussarjassa eli paikkaa kahden parhaan joukossa. Mehiläiset kuitenkin hävisivät kaksi viimeistä otteluaan ja sarjasijoitus oli lopulta kolmas. Viimeisessä sarjaottelussa Brentford koki yllättävän tappion Barnsleylle, joka varmisti sarjapaikkansa 2-1-voitollaan. Ottelun voittomaali tuli lisäajalla.

Tasapeli ei olisi silti riittänyt Brentfordille suoraan nousuun, joten siinä mielessä tulosta on turha jossitella. Voitolla Brentford olisi kuitenkin ollut toinen ja noussut suoraan. Nolla pistettä kahdesta viimeisestä ottelusta oli pettymys, jonka myötä sarjanousu koki liian ison kolauksen, kun Fulham venyi lopulta nousukarsintojen finaalissa jatkoajalla 2-1-voittoon.

– Ensinnäkin haluan onnitella Fulhamia, Scott Parkeria, hänen valmennusryhmäänsä ja kaikkia nousuun osallistuneita. Totta kai tämä on raskasta hävitä finaali tällä tavalla todella tiukassa ottelussa, mutta olen äärettömän ylpeä pelaajistani, Bretfordin manageri Thomas Frank sanoi ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

Manageri Thomas Frank osasi arvostaa Brentfordin saavutusta. Kuva: Getty Images.

Jatkoajan sankariksi nousi Fulhamin vasen laitapuolustaja Joe Bryan, joka tykitti kaksi osumaa. Ensimmäisen Bryan laukoi suoraan vapaapotkusta. Laukaus lähti kaukaa ja Brentfordin maalivahti David Raya luki tilanteen pahasti väärin ja jätti etukulman auki. Toinen osuma tuli Fulhamin nopeasta vastahyökkäyksestä, jota Bryan lähti vahvasti tukemaan.

Brentfordin kannalta olikin tietyllä tapaa kohtalon ivaa, että Bryan oli tehnyt koko kaudella yhden osuman ennen finaalia, ja sekin nähtiin viime syyskuussa. Bryan, 26, pelasi toki vahvan kauden laitapuolustajan tontilla, mutta oli vähintäänkin yllättävää, että nimenomaan hän nousi finaalin sankariksi.

[readmore from=nousukarsinnat]

Thomas Frank on tehnyt Brentfordin peräsimessä erinomaista työtä. Kausi oli kaikkinensa ennakkoarvioissa keskikastin joukkueeksi arvioidulta seuralta huippusuoritus. Frank osasi kirvelevästä tappiosta huolimatta arvostaa Brentfordin kautta, vaikka Valioliiga ja nousun myötä noin 176 miljoonan euron potti jäikin saavuttamatta.

– Olemme nousseet keskikastin seurasta koko sarjan kolmanneksi parhaaksi joukkueeksi. Olemme hyvin pienen marginaalin päässä valioliigaseurasta, mikä on käsittämätön saavutus, Frank ylisti.

Myös Brentfordin omistaja Matthew Benham kiitteli pelaajia tappion jälkeen.

– Ei ollut meidän päivämme, mutta hienoa työtä ja upea kausi kaikilta pelaajilta ja henkilökunnalta. Onnittelut Fulhamille. Palaamme muutaman viikon kuluttua ja yritämme jälleen uudelleen ensi kaudella, Benham kirjoitti Twitterissä.

Brentfordin osalta kulunut kausi oli myös historiallinen, sillä seura hyvästeli 116 vuotta Mehiläisiä palvelleen Griffin Parkin. Ensi kaudella seura pelaa Brentford Community Stadiumilla. Brentfordin organisaatioon kuuluu myös kaksi suomalaista; hyökkääjä Marcus Forss sekä keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen.