Eurooppa-liiga tekee paluun koronatauolta keskiviikkona, kun neljännesvälieriät jatkuvat. Manchester United isännöi itävaltalaista LASK Linziä. Avausosa päättyi viime maaliskuussa Unitedin murskaavaan 5-0-vierasvoittoon.

Avauskohtaamisessa United esiintyi vakuuttavasti. Toisen puoliajan lopussa United teki peräti kolme maalia, joiden avulla jatkopaikka on tukevasti hyppysissä. Manageri Ole Gunnar Solskjær huomautti, ettei joukkueella ole silti varaa lepsuiluun.

– Tiedämme, että tästä tulee erilainen peli. Ensimmäinen osa ei ollut mikään 5-0-peli (pelillisesti). Teimme kolme maalia viimeisen viiden minuutin aikana, joten totta kai meidän täytyy esittää parastamme, Solskjær sanoi seuran nettisivuilla.

Manchester United

@ManUtd
Previously in the Europa League... 🎥✨

#MUFC #UEL

Solskjær lupaili, ettei joukkue tule muuttumaan radikaalisti viime maaliskuisesta LASK-ottelusta. Huonon kauden pelannut Jesse Lingard on United-managerin mukaan avauksessa. Lisäksi Solskjær nosti kokoonpanoon mukaan neljä nuorukaista: Ethan Galbraithin, James Garnerin, Ethan Lairdin sekä Teden Mengin.

– Nuoret nostettiin joukkueeseen, jotta saamme suuremman harjoitusryhmän ja toivottavasti näemme jonkun pelaajan (Man Utd)-uran alkavan, Solskjær totesi.

Varmuudella sivussa ovat toppari Phil Jones, Luke Shaw sekä Axel Tuanzebe. Shaw’n ja Tuanzeben kohdalla paluu tositoimiin nähdään aikaisintaan syyskuussa, kun uusi kausi käynnistyy. Jones saatetaan nähdä jo Eurooppa-liigan lopputurnauksessa Saksassa, mikäli United sinne etenee.

– Phil on harjoitellut, mutta ei ole vielä pelikunnossa. Hän on kuitenkin saavuttamassa pelikunnon hiljalleen, joten ehkä hän voi lähteä mukaan Saksaan. Seuraamme tilannetta.

Luultavasti Unitedin avauksessa nähdään ainakin kaksi pelaajaa osuman mieheen avausosassa tehneistä Daniel Jamesista, Juan Matasta sekä Odion Ighalosta. Lisäksi vastuuta on varmasti luvassa myös keskikenttäpelaaja Fredille sekä jatkosopimuksen hiljattain tehneelle Brandon Williamsille. Maalinsuulla luultavasti aloittaa Sergio Romero.

LASK:n tehohyökkääjät poissa

Vierasjoukkue LASK:lle kolme maalia Eurooppa-liigassa viimeistellyt hyökkääjä Klauss ei ole enää käytettävissä, koska hän palasi lainalta takaisin Hoffenheimiin. HJK:ssa kaudella 2018 maaleja paukuttanut Klauss oli joukkueensa paras maalintekijä viime kaudella Itävallan Bundesliigassa 11 osumallaan.

Klaussin lisäksi myös seitsemän maalia Bundesliigassa tehnyt Samuel Tetteh on jo jättänyt LASK:n palattuaan lainalta Red Bull Salzburgiin.

Loukkaantumisen takia sivussa ovat varmuudella Thomas Goiginger sekä Marvin Potzmann. Molemmat kuuluvat joukkueensa avainpelaajiin, mutta olivat myös maaliskuisesta ottelusta sivussa loukkaantumisten takia.