Manchester United käveli keskiviikkoiltana LASK Linzin yli toisessa osaottelussa maalein 2-1 ja eteni Eurooppa-liigan puolivälieriin yhteismaalein 7-1. United-manageri Ole Gunnar Solskjær oli varsin tyytyväinen voiton jälkeen.

Toisen osaottelun voitto tuli vasta viime hetken osumalla, jonka viimeisteli vaihdosta sisään tullut Anthony Martial. Ranskalaishyökkääjä ehti olla kentällä vain muutaman minuutin, kun hän pääsi Juan Matan kanssa pelatun komean syöttökuvion jälkeen keskeltä läpi ja viimeisteli pallon maalivahti Alexander Schlagerin kautta sisään.

Lähtökohtaisesti Martial oli lepovuorossa keskiviikkona, mutta Solskjær päästi lopulta hyökkääjän sisään.

– Meidän piti voittaa. Totta kai minäkin halusin voittoa, mutta en voinut vaihtaa kaikkia vaihtopelaajiani kentälle. Halusimme voittaa, ja ”Anto” rukoili, että pääsisi sisään. Mutta hän myös lupasi maalin, joten hyvin tehty, Solskjær kertoi seuran nettisivuilla ottelun jälkeen syytä sille, miksi Martialin osuma hymyilytti häntä.

United pääsi hyvistä asemista toiseen osaan, kun avausosa päättyi vieraskentällä 5-0-murskavoittoon. Siksi kentällä nähtiin myös omia junioreita. Vaihdosta sisään tulivat 20-vuotias Tahith Chong sekä 18-vuotias toppari Teden Mengi. Chong on saanut vastuuta Eurooppa-liigassa ja muutamassa ottelussa Valioliigan puolella, mutta Mengille kyseessä oli debyytti Unitedin paidassa.

Solskjær uskoo, että Mengillä on vielä valoisa tulevaisuus edessään.

– Hän on johtaja. Keskuspuolustaja. Totta kai hän on yksi niistä pelaajista, joihin uskomme vahvasti. Hän on samaa ikäryhmää kuin Masonin (Greenwood) kanssa, joten heistä on kasvanut hyviä kavereita. Hän on vahva, nopea, hyvä pallon kanssa, joten uskon, että meillä on siinä erinomainen pelaaja, manageri kehui.

Unitedin puolustuslinjassa nähtiin kapteeni Harry Maguire sekä loukkaantumisista kärsinyt Eric Bailly, joka sai myös pienen iskun päähänsä ottelun aikana. Victor Lindelöf oli poissa kokoonpanosta, mutta mies on näillä näkymin lähdössä Eurooppa-liigan lopputurnaukseen Saksaan.

– Victorin pitäisi olla ok matkustaa Saksaan. Oli totta kai hienoa saada Eric takaisin, koska hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä loukkaantumisten kanssa, ja hän pelasi todella hyvin. Se (osuma päähän) oli tyypillistä Ericille ja hänen pelityylilleen, Solskjær totesi.

Manchester United kohtaa Eurooppa-liigan puolivälierässä FC Kööpenhaminan, joka pudotti Istanbul Basaksehirin yhteismaalein 3-1. Solskjær tuntee hyvin Kööpenhaminan päävalmentajan Ståle Solbakkenin, joten suuria yllätyksiä ei pitäisi olla tiedossa.

– Tunnen Stålen todella hyvin. Hän on hyvä ystäväni. Tein pro-lisenssini hänen kanssaan Kööpenhaminassa, joten luultavasti tiedän aika hyvin sen, mitä Stålesta pitää tietää. Toisaalta myös hän tuntee minut ja tietää mitä odottaa. Odotan innolla kohtaamista, norjalaismanageri kertoi.

Man Unitedin puolivälierä Kööpenhaminaa vastaan pelataan ensi maanantaina, 10. elokuuta. Eurooppa-liigan jatkopelit pelataan yksiosaisina.