Valioliiga on julkaissut tänään, perjantaina, ehdokaslistoja kauden parhaista. Vuoden Manageri -ehdokkaita on neljä. Vuoden Manageri ratkaistaan yleisöäänin, joiden lisäksi asiantuntijaraati antaa omat äänensä.

Voit katsoa alta myös muiden kategorioiden ehdokkaat:

Vuoden Manageri -ehdokkaat ovat Liverpoolin Jürgen Klopp, Chelsean Frank Lampard, Leicesterin Brendan Rodgers sekä Sheffield Unitedin Chris Wilder.

Huomionarvoista on se, ettei Manchester Unitedin kolmanneksi valmentanut Ole Gunnar Solskjær mahtunut listalle. Solskjær sai Unitedin varsinkin koronatauon jälkeen vahvaan lentoon, ja joukkue kuroi pitkän eron umpeen napaten lopulta vielä Mestarien liiga -paikan. Kausi oli Solskjærille ensimmäinen kokonainen kausi Unitedin peräsimessä.

Alla ehdokkaat tilastoineen.

Jürgen Klopp, Liverpool
Valioliigan mestaruus
99 pistettä, 32 voittoa, 3 tasapeliä, 3 tappiota, maaliero 85-33.

Klopp on tehnyt Liverpoolin kanssa ilmiömäistä työtä ja palauttanut seuran maailman huipulle. Mestaruus tuli näytöstyyliin. Liverpoolille ei käytännössä löytynyt haastajaa enää joulukuun jälkeen. Klopp valittiin viidesti Kuukauden Manageriksi, ja saksalaisvalmentaja johdatti joukkueensa parhaimmillaan peräti 18 ottelun voittoputkeen.

Frank Lampard, Chelsea
Valioliigan neljäs sija (UCL-paikka)
66 pistettä, 20 voittoa, 6 tasapeliä, 12 tappiota, maaliero 69-54

Lampardin debyyttikausi Chelseassa oli lopulta varsin onnistunut. Suhteellisen nuori joukkue menestyi hyvin ja saavutti paikan ensi kauden Mestarien liigassa. Lampardin kohdalla on hyvä muistaa, että Chelsea voinut siirtokiellon takia tehdä hankintoja viime kesänä. Sen sijaan Lampard nosti ryhmään Mason Mountin sekä Tammy Abrahamin, jotka molemmat onnistuivat vakiinnuttamaan paikkansa. Lisäksi Lampard johdatti Chelsean FA Cupin finaaliin, jossa Arsenal oli kuitenkin parempi maalein 2-1.

Brendan Rodgers, Leicester
Valioliigan viides sija (UEL-paikka)
62 pistettä, 18 voittoa, 8 tasapeliä, 12 tappiota, maaliero 67-41

Rodgers siirtyi Leicesteriin viime kaudella. Ryhtiliike nähtiinkin jo viime kauden lopulla, mutta tällä kaudella mies sai Leicesterin pelaamaan erinomaista jalkapalloa parhaimmillaan. Koronatauon jälkeen ote hiipui pahasti, ja sen seurauksena pitkään haarukassa ollut Mestarien liiga -paikka jäi toteutumatta. Rodgers toi kuitenkin King Power Stadiumille europelit ensi kaudeksi sitten mestaruuskauden jälkeisen Mestarien liigan lohkovaiheen.

Chris Wilder, Sheffield United
Valioliigan yhdeksäs sija
54 pistettä, 14 voittoa, 12 tasapeliä, 12 tappiota, maaliero 39-39

Wilder ansaitsee kaudesta 2019-20 vähintäänkin arvosanan 9. Niin upeasti sarjanousija Sheffield Utd pelasi. Lopussa bensa tuntui loppuvan, ja europelit jäivät vielä haaveeksi. Mutta jos muistellaan kauden alussa olleita odotuksia Sheffield Unitedia kohtaan, eivät ne olleet kovin kummoisia. Lähes poikkeuksetta ennakkoarvioissa Sheffield Utd tuomittiin putoamaan. Siihen nähden kärkkyminen pitkään jopa TOP 6 -sijoilla oli sensaatiomainen temppu.

Wilderin miehistö ei suinkaan ollut sarjan parhaasta päästä, mutta joukkueen pelaaminen oli yksinkertaista ja tehokasta. Wilder sai revittyä joukkueestaan parhaan irti ilta toisensa jälkeen. Ilman loppukauden retkahdusta Wilder ansaitsisi selvästi Vuoden Manageri -tittelin, eikä hän nytkään siitä jää kauas.