Manchester United on saanut tällä kaudella todella monta rangaistuspotkua – kaikkiaan 21 kappaletta.

Viimeisin pilkku tuli maanantaina, kun United eteni Eurooppa-liigan välieriin voittamalla tanskalaisen FC Kööpenhaminan 1-0. Ottelun ainokainen nähtiin jatkoajan viidennellä minuutilla. Anthony Martial käännähti karkuun Kööpenhaminan Andreas Bjellandilta, joka kaatoi hänet. Erotuomari Clement Turpin puhalsi pallon 11 metriin, ja Bruno Fernandes toimitti sen sisään.

Joidenkin mielestä Manchester United on saanut tuomareilta erityiskohtelua, vaikka pilkkuja edeltävät tilanteet tarkistetaankin nykyään videolta. Myös maanantain rangaistuspotkuun johtanutta Bjellandin rikettä on pidetty kevyenä.

Unitedin entinen tähtihyökkääjä Robin van Persie myöntää, että osa pilkkutuomioista on saattanut mennä väärin, mutta hänen mielestään rangaistuspotkujen suuri määrä on ennen kaikkea seurausta manchesterilaisten pelityylistä.

– Se tarkoittaa, että hyökkää paljon, jos saa 21 rangaistuspotkua kaudessa, kommentoi van Persie 90min:n haastattelussa.

– Ehkä pari niistä oli siinä ja siinä, olivatko ne pilkkuja, hieman hankalia tilanteita. Mutta jopa sellaisissa tilanteissa on hyökätty ja päästy tilanteisiin, joista tuomari voi viheltää pilkun. Minusta se on hyvä asia, että he saavat niitä niin paljon.

Van Persie pelasi Manchester Unitedissa 105 ottelua, joissa hän teki yhteensä 58 maalia ja syötti 21. Kuva: Getty Images

Van Persie antoi myös kehut Unitedin uudelle pilkkujen erikoismiehelle Fernandesille. Portugalilaistähti on tammikuisen siirtonsa jälkeen tehnyt Unitedille 11 osumaa, joista seitsemän on syntynyt rangaistuspotkuista.

– Bruno Fernandesilla on oma ainutlaatuinen tyylinsä ampua niitä, mutta pidän hänessä siitä, että hän vaihtelee sitä.

– Hän ei tee pelkästään sitä hauskaa hypähdystä. Se näyttää minusta niin oudolta, koska en itse ampunut pilkkuja sillä tavalla, mutta hän on tehnyt niin jo pitkään. Hän ei ole epäonnistunut neljään vuoteen.

– FC Kööpenhaminaa vastaan pidin siitä, että hän vaihtoi tyyliään. Maalivahti odotti ja hän laukoi nopeasti. Sekin osoittaa, että hän on maailmanluokan rangaistuspotkujen laukoja, koska välillä on vaihdeltava.