Mikel Arteta on ehtinyt toimia Arsenalin päävalmentajana vasta 29 ottelussa, mutta hän on tuonut seuralle jo kaksi pokaalia. Viimeisin pysti tuli lauantaina, kun Arsenal kaatoi Liverpoolin Community Shieldissä, FA Cupin ja Valioliigan mestarin perinteikkäässä kohtaamisessa.

Varsinaisen peliajan päättyessä ottelu oli tilanteessa 1-1. Rangaistuspotkukilpailussa Arsenal oli vahvempi maalein 5-4.

– Voittamiseen ei totu ikinä. Minä tiesin, että meillä on tänään vastassa iso haaste ja uskomaton vastustaja. Pelaajille iso kiitos heidän suorituksestaan, sanoi Arteta pelin jälkeen BBC:n mukaan.

– Joukkue pelasi rohkeasti. Olimme aggressiivisia pallottomana ja Liverpoolin prässiä vastaan. Olen tyytyväinen ja tiesin, että toisella puoliajalla joudumme kärsimään. Mutta rangaistuspotkukilpailussa rohkeutemme riitti.

– Viimeisen kymmenminuuttisen aikana hallitsimme palloa ja pelasimme hyökkäyskolmanneksella. Olen tyytyväinen pelaajien esitykseen, se valaa uskoa meihin.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi, että hänen joukkueensa viimeisteli heikosti.

– Me ansaitsimme tasoituksemme ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta emme tehneet.

– Tuollaista formaatiota vastaan pelatessa on oltava todella tuorein jaloin hyökkäyskolmanneksella ja puskettava väkisin, luotava kulmia. Rytmimme katosi hieman. Emme pelanneet tänään riittävän hyvin.