Liverpool pelasi lauantaina ystävyysotteluun Blackpoolia vastaan Anfieldilla. Mutkikkaan avausjakson jälkeen Valioliigan hallitseva mestari voitti Ykkösliiga-seuran murskaavin 7-2-lukemin preseason-kautensa viimeisessä ottelussa.

Liverpool FC

@LFC
Signing off #LFCPreSeason with a convincing win 💪🔴

Ystävyysottelua väritti Liverpoolin entisen valmentajan Neil Critchleyn paluu Anfieldille. Blackpoolin nykyinen manageri oli viime kaudella osa Jürgen Kloppin valmennustiimiä, ja otti ohjat kahdesta Liverpoolin cup-ottelusta.

Critchley valmensi Liverpoolia viime joulukuun Liigacup-pelissä Aston Villaa vastaan, kun Klopp johdatti ykkösmiehistönsä samaan aikaan seurajoukkueiden MM-kisojen mestaruuteen Qatarissa. Helmikuussa 41-vuotias englantilaisvalmentaja käskytti Liverpoolin 1-0-voittoon Shrewsburysta FA Cupissa.

Tänään Cricthley ei kuitenkaan onnistunut nujertamaan Kloppia, kun Blackpool ja Liverpool ottivat toisistaan mittaa uuden sarjakauden alla.

Blackpool aloitti ottelu lupaavasti, kun se eteni ottelussa 1-0-johtoon jo vartin pelin jälkeen CJ Hamiltonin osumalla. Hetkeä myöhemmin Alisson aiheutti vieraille pilkun, jonka Jerry Yates upotti voimalla sisään.

[readmore from=Liverpool]

Juuri ennen puoliaikaa Joel Matip kuitenkin puski Liverpoolin maalin päähän, jonka jälkeen ottelussa oli vain yksi joukkue. Sadio Manén, Roberto Firminon, Harvey Elliottin, Takumi Minaminon, Divock Origin ja Sepp van den Bergin osumat pelin toisella puoliajalla tekivät Blackpoolista selvää.

Samaan aikaan pelatuissa ystävyysotteluissa Valioliigasta pudonneet Watford ja Bournemouth olivat vauhdissa pääsarjatason joukkueita vastaan. Watford kukisti Tottenhamin 2-1-lukemin ja Bournemouth West Hamin luvuin 5-3.