Liverpoolin toppari Virgil van Dijkista on viime vuosina totuttu kuulemaan vain kehuja. Pikku hiljaa löytyy kuitenkin myös toisenlaisia äänenpainoja. Toista viikkoa sitten ex-hyökkääjä Gabriel Agbonlahor latasi kuormallisen hollantilaisen niskaan, ja nyt saman tekee tämän maanmies Wim Kieft.

Oranjen Euroopan mestaruutta vuonna 1988 juhlinut, urallaan 42 maaottelua pelaamaan ehtinyt entinen kärkimies näkee topparin muuttaneen asennettaan hieman turhan nopeasti.

– Van Dijkilla meni pitkä aika kansainväliselle huipulle nousemiseen. Nyt hän on ollut siellä kaksi vuotta, ja olisi tärkeää, että hän säilyttäisi kriittisen asenteen omaan tekemiseensä. Tässä myös hänen ympäristöllään on osansa; olisi hyvä jos valmentajat vähän ravistelisivat häntä.

Kieft näkee maansa kirkkaimpiin jalkapallotähtiin lukeutuvassa puolustajassa ikäviä merkkejä.

– Hän ei ole terävä, mutta käyttäytyy niin maajoukkueessa kuin Liverpoolissa kuin valmis tähti, suuri johtaja, joka näyttää vähän turhan selvästi tyytymättömyytensä muiden otteisiin. Samaan aikaan hän on itse laiska ja välinpitämätön, ja väistelee likaisia hommia puolustustehtävissä. Hänen pitäisi statuksellaan olla koko ajan taisteluiden etulinjassa, 57-vuotias sanoi De Telegraafille.