Tottenham on hankkinut uuden kärkimiehen Harry Kanen kuormitusta keventämään. Spurs itse ei ole hankinnasta vielä tiedottanut, mutta pelaajan vanha seura Benfica tiedotti asiasta myöhään torstai-iltana kotisivuillaan.

Lontooseen siirtyvä pelaaja on brasilialaishyökkääjä Carlos Vinícius. Hän siirtyy Tottenhamiin vuoden lainasopimuksella, johon sisältyy myös osto-optio.

Tottenham maksaa kauden 2020-2021 lainasta kolme miljoonaa euroa. Osto-option arvo on puolestaan 45 miljoonaa euroa, joskin lainasumma vähennetään siitä. Jos siis Tottenham haluaa Viníciuksen ensi kesänä omakseen lunastaa, pitää sen pulittaa vielä 42 miljoonaa euroa.

Carlos Vinícius ei ole tiedotteen mukaan sopimusta Tottenhamin kanssa vielä allekirjoittanut, mutta Tottenhaminkin tiedote lienee enää pelkkä ajan kysymys.

25-vuotias ja 190-senttinen Vinícius teki viime kaudella Benficalle Portugalin pääsarjassa 18 maalia 32 ottelussa. Lisäksi hän syötti kahdeksan maalia. Tuolla maalimäärällä Carlos Vinícius jakoi Portugalin liigan viime kauden maalikuninkuuden yhdessä iranilaisen Mehdi Taremin (Rio Ave) ja oman seurakaverinsa, portugalilaisen Pizzin kanssa.

[readmore from=Tottenham]

Carlos Vinícius siirtyi Eurooppaan kesällä 2017, kun hän teki sopimuksen Portugalin toisella sarjatasolla pelanneen Real SC:n kanssa. Vuonna 2018 Serie A:n Napoli osti hänet neljällä miljoonalla eurolla, mutta brasilialainen ei kuitenkaan pelannut Napolissa peliäkään. Kauden 2018-2019 hän vietti puoliksi lainalla Rio Avessa ja ranskalaisessa Monacossa.

Carlos Viníciuksen markkina-arvon kasvusta kertoo se, että kun Benfica osti hänet Napolilta kesällä 2019, hänestä maksettiin jo 17 miljoonaa euroa.