Arsenalin oma kasvatti, hyökkääjä Reiss Nelson on pelannut edustusjoukkueessa tällä kaudella vasta 80 minuuttia – niistäkin osan Community Shield -ottelussa. Joukkueen Eurooppa-liigan avauspelissä Rapid Wieniä vastaan 20-vuotias otettiin kentälle aivan lisäajan lopussa. Goonereiden keskuudessa onkin jo esiintynyt ihmetystä siitä, miksi kauden 2018-2019 lainalla Hoffenheimissa olleeseen sähikäiseen ei luoteta.

Manageri Mikel Arteta avasi aihetta seuraavan Eurooppa-liiga -ottelun alla.

– Meillä oli Reissin suhteen muutamia suunnitelmia, joista yksi oli hänen lähettämisensä uudelle lainalle, hyökkäyspäämme kovasta kilpailutilanteesta johtuen. Näin hänelle oltaisiin saatu peliaikaa.

Siirtoa ei kuitenkaan tapahtunut, mikä johtui kaikesta päätellen enimmäkseen pelaajan omista toiveista.

– Siihen oli useita syitä. Hän itse oli hyvin päättäväinen halussaan taistella paikasta täällä. Totta puhuen, hän on ollut harjoituksissa erittäin hyvä.

Vaikka torstai-illan Dundalk-kohtaamisessa on painavat syyt odottaa Nelsonia kentälle jopa avausvihellyksestä alkaen, ei minuutteja ilman kovaa taistelua kaudella tästä eteenkään päin ole tarjolla.

– Päädyimme siirtoikkunan lopuksi melko isoon joukkueeseen. Kuitenkin, kun näkee kaiken sen halun, intohimon ja varmuuden pelaajassa, on taipuvainen haluamaan pitää tämän, huolimatta siitä että pelimahdollisuudet tulevat olemaan rajoitetut.

Sitkeyttä vaaditaan, niin pelaajalta itseltään kuin sivusta seuraajilta.

– Hän tulee saamaan näytön paikkansa oikeilla hetkillä, Arteta sanoo.

Tarvittavan kierrätyksen lisäksi Nelsonin pelimahdollisuuksia torstaina nostaa Willianin epävarma kunto, pohjevamman jäljiltä.

Lähteet: Independent, Arsenal