Arsenal voitti irlantilaisen Dundalkin torstaina 3-0, Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa. Gunners oli tilastollisesti täysin ylivoimainen, joten loppulukujen voi katsoa jääneen maltillisiksi.

Tähtäinten kohdistaminen tosiaan oli hieman pielessä; 24 maalintekoyrityksestä vain kuusi suuntautui kohti irlantilaisten veräjää. Osansa tilastojen muodostumisessa totta kai on myös muun muassa vastustaja puolustuksen toiminnalla.

Nicolas Pépé sai pitkästä aikaa komennon avaukseen, ennakkoon melkoisesti heikommaksi arvioituja vieraita vastaan. Norsunluurannikkolainen kirjautti nimiinsä ottelun viimeiseksi jääneen maalin komealla vedolla, ennen kuin teki kentällä tilaa Willianille noin tunnin pelin jälkeen.

Manageri Mikel Arteta on toistuvasti pitänyt norsunluurannikkolaisen puolia tätä kritisoivia vastaan, mutta myöntää tämän pelistä yhä puuttuvan tiettyjä asioita.

– Hän on esiintynyt hetkittäin, ja toiset hetkistä ovat olleet parempia kuin toiset. Nicon pitää löytää jatkuvuutta pelien sisällä, hänen on tehtävä useampia oikeita ratkaisuja peräjälkeen.

Isolla rahalla hankitun pelaajan kohdalla aletaan helposti puhua tämän laiskuudesta. Arteta huomauttaa, että tästä ei ole Pépén tapauksessa kyse.

– Asenteella ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Hän on hyvin luova pelaaja, joka ottaa riskejä. Välillä kyse on kuitenkin yksinkertaisista asioista, kuten hänen itse luomiensa tilanteiden oikeista ratkaisuista, tai syötöistä.

Arteta antoi ottelussa vartin verran peliaikaa myös 19-vuotiaalle Folarin Balogunille – kyseessä olivat ensi hetket edustusjoukkueen virallisessa ottelussa. Yksi Arsenalin nuorisojoukkueiden viime vuosien suurimmista nimistä on ollut lähellä seuran jättämistä. Hänen ammattilaissopimuksensa päättyy ensi kesänä.

afcstuff

@afcstuff
Congratulations to Arsenal youngster Folarin Balogun on coming off the bench to make his competitive debut for the club against Dundalk in the Europa League tonight. #afc

– Tämä oli se hetki, jota olen odottanut, tuntuu upealta, Balogun sanoi seuran sivustolla.

– Viime ajat ovat olleet kovia, olen ollut esimerkiksi muiden seurojen testeissä. Olen kuitenkin taistellut tieni läpi akatemian, ja mielestäni saavuttanut nyt uuden taso pelaajana. On mahtavaa saada tunnustusta tehdystä työstä.

Arteta sanoi olevansa toiveikas Balogunin tulevaisuuden suhteen.

– Hän on pelaaja, josta pidän paljon. Ikävä kyllä tulin tänne vasta, kun hänen tilanteensa oli jo alkanut kehittyä tiettyyn suuntaan. Ehdottomasti haluan antaa Folarinille mahdollisuuksia näyttää. Luotamme häneen, siksi hän oli nytkin mukana. Hänellä on tulevaisuus tässä seurassa, mikäli hän itse niin haluaa.