Kaatosateessa Elland Roadilla käynnistynyt ottelu Leedsin ja Leicesterin välillä ei alkanut Marcelo Bielsan suunnitelmien mukaan. Lopulta päädyttiin lukemiin 1-4, Jamie Vardyn näytellessä jälleen kerran isoa roolia.

Harvey Barnes pääsi niittaamaan taululle 0-1 jo kolmannella minuutilla. Maali oli isänniltä täydellinen lahja.

Leicesterin avaus vasenta laitaa sekoitti toppari Robin Kochin pasmat totaalisesti. Leeds-vahti Illan Meslier tuli maaliltaan oikealle, vastaanottamaan täysin tavallista pudotusta Kochilta – joutuen samalla kauas maaliltaan. Koch kuitenkin ehti vain hipaista palloa kohti Meslieriä, jouduttuaan Vardyn ahdistelemana paniikkiin. Vardy nappasi välineen viileästi, ja siirsi sen vapaana odotelleelle Barnesille.

Katastrofaalisen alun jälkeen myös Leeds pääsi muutamaan hyökkäykseen, mutta hätä omassa päässä jatkui tilanne tilanteelta.

22. minuutilla Leicester tuplasi johtonsa, maalintekijänä Youri Tielemans. Tätäkin osumaa pohjusti Vardy, joka puski pallon päin vastaan tullutta Meslieriä. Tielemansin työ siirtää pallo tyhjiin ei ollut hirvittävän haasteellinen.

Bielsan neroudesta puhutaan paljon, mutta ensimmäisen puolituntisen aikana tarvetta olisi nerouden sijaan ollut lähinnä taikavoimille, niin köysissä Leeds oli. Brendan Rodgersin pelisuunnitelma taas toimi mainiosti; Leicester odotti Leedsin tekevän virheitä yltiöpäisessä hyökkäyspelissään, ja rakensi jokaisesta sellaisesta vaarallisia omia nousuja.

Hurjassa vedossa viime aikoina olleelle Patrick Bamfordille tarjottiin paikkaa tuoda kotijoukkue mukaan peliin, kun tämä pääsi nokikkain Kasper Schmeichelin kanssa vajaat kymmenen minuuttia ennen taukoa. Tanskalaisen vastaantulo piti lukemat ennallaan. Leedsille tauko tuli todella tarpeeseen.

Kaksi minuuttia toista jaksoa; Leeds nousi tilanteeseen 1-2. Pallo päätyi kulmapotkun jälkitilanteesta Stuart Dallasille, joka haki keskitystä boksiin. Niin kenttäpelaajien kuin Schmeichelin yllätykseksi pallo päätyikin oikean tolpan juuresta sisään.

Leeds United

@LUFC
48' GGGGGOOOOAAAALLLLLL!!! STUART DALLAS!!! 1-2

1 - Stuart Dallas is the first Northern Irish player to score for Leeds United in the top-flight since Nigel Worthington against West Ham in December 1994. Comeback? #LEELEI

55. minuutilla isännät olivat lähellä tasoitusta. Pablo Hernandez otti pallon boksin ulkopuolella upeasti alas, ja lähetti kierteen kohti oikeaa yläkulmaa. Schmeichel oli tilanteesta täysin ulkona, hänen onnekseen pallo pamahti tolpan ja yläriman taitteeseen.

Aivan samanlaiseen kaaokseen Leicester-puolustus ei edelleenkään joutunut, kuin missä Leedsin vastaava ottelun alussa oli, mutta pientä hätää alkoi sinistenkin alakerrassa ajoittain näkyä.

Bamford sai jälleen paikan, karattuaan Leicesterin linjalta reilut parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Schmeichel vei tälläkin kertaa pidemmän korren, ehdittyään juuri ja juuri palloon ennen Chelsea -kasvattia boksin rajalla.

76. minuutilla Leedsin pyristelyt loppuivat, kun Cengiz Under ja Vardy pääsivät karkuun, täysin identtisellä tavalla kuin Arsenal-ottelussa reilu viikko sitten. 1-3, Vardyn kauden kahdeksannella osumalla.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🔥 Jamie Vardy has scored in 5 successive away appearances (all comps) for the second time in his @LCFC career. He previously did so between January-April 2018

All 8 of his goals this season have come away from home

Viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla VAR-tarkastelun jälkeen pallo vietiin vielä pilkulle, Tielemans asteli ampumaan – vasemmalle ylös, ja lukemiksi lopulta varsin tylyt mutta oikeudenmukaiset 1-4.