Cesc Fàbregas on Barcelonan kasvatti. Pep Guardiola on Barcelonan kasvatti. Fàbregas pelasi Barcelonassa Guardiolan alaisuudessa. Sitten tapahtui jotain, eikä suhde ole enää ollut entisellään.

Fàbregas lähti Barcelonan akatemiasta Arsenaliin kesällä 2003. Kahdeksan vuotta myöhemmin Barca onnistui houkuttelemaan pelintekijän takaisin. Tuohon aikaan joukkuetta valmensi Guardiola, joka oli kovaa vauhtia noussut maailman halutuimmaksi valmentajaksi.

Kaiken piti olla hyvin. Fàbregas, Guardiola, barcalaisuus, tiki-taka. Vaan ei. Ei vaikka Fàbregas pelasi avauskaudellaan 48 ottelua tehoin 15+20. Tapahtui jotain sellaista, mikä pilasi kaksikon välit.

Tuon kauden jälkeen Guardiola lähti sapattivapaalle. Kaksi vuotta myöhemmin Fàbregas puolestaan lähti Chelseaan.

– Tapahtui sellaisia asioita, joista minun ei tarvitse puhua. Emme ole sen jälkeen puhuneet Guardiolan kanssa, Fàbregas sanoi Marcan mukaan.

– En tiedä, onko pettymys molemminpuolista.

Joskus aiemmin suhde oli hyvin erilainen.

– Hän oli idolini lapsena. Hän on ehkäpä henkilö, jolta olen oppinut kaikkein eniten, ensin pelaajana ja sitten valmentajana.

Siinä missä välit Guardiolaan ovat tulehtuneet, José Mourinhoa Fàbregas muistelee lämmöllä.

– Lähetän hänelle yhä viestejä ja pidän häntä ystävänäni. Hän auttoi minua aikanaan paljon, ja hänen alaisuudessaan pelasin yhden parhaista kausistani, Fàbregas sanoi.

Chelseasta Fàbregas siirtyi Monacoon tammikuussa 2019. Ranskalaisseuran paidassa pelejä on kertynyt yhteensä 44.