Emirates Stadiumille pitkän tauon jälkeen päässeet katsojat todistivat joukkueensa helppoa voittoa Rapid Wienistä. Samalla varmistui Eurooppa-liigan B-lohkon ykkössija.

Arsenal

@Arsenal
📋 Tonight's lineup is in!

🇮🇸 Alex Runarsson in goal
🇪🇸 Pablo Mari starts at the back!
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Eddie Nketiah leads the line

#️⃣ #UEL

Alexandre Lacazette rikkoi nollan 10 minuutin pelin jälkeen. Ruutinsa kosteudesta kärsinyt ranskalainen näki Rapid-maalivahti Richard Strebingerin olevan hieman irti maaliltaan, ja ampui kaukaa voimallta, 1-0.

Squawka

@Squawka
Alexandre Lacazette has scored in a competitive game for the first time in 67 days.

His first goal since late September.

Jos ensimmäisen maalin tekijä sai olla tyytyväinen osumastaan pitkästä aikaa, pätee sama toisen osuman iskeneeseen Pablo Mariin. Ensimmäistä otteluaan viime kesäkuussa saadun nilkkavamman jälkeen pelannut brasilialainen puski millintarkasti kulmapotkutilanteesta tolpan kautta lukemat muotoon 2-0, ottelun 18. minuutilla.

Lacazette oli tuplata saldonsa 27. minuutilla; pallo tällä kertaa wieniläismaalin tolppaan. Puoli tuntia oli puolestaan juuri täyttymässä, kun Gunnersin edellisessä valioliigaottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Ainsley Maitland-Niles surffaili läpi vastustajan ryhmityksen, aina rangaistuspilkulle saakka, viime hetkellä laukauksen tielle liukui Rapid-peluri.

Arsenal

@Arsenal
😅 @LacazetteAlex takes it on from the edge of the box but his effort cannons off the post...

Looking sharp tonight! 🔥

🔵 2-0 🇦🇹 (27)

#UEL

Jonkin aikaa näytti siltä, ettei Arsenal pysty kapitalisoimaan selkeää ylivoimaansa kahta maalia suurempaan taukojohtoon. 44. minuutilla kuitenkin Eddie Nketiah’n nimiin kirjattiin 3-0 -osuma. Hyökkäykseen saatiin nopeasti selkeä ylivoima, ja pallo hoidettiin lopulta verkkoon useamman kimmokkeen kautta onnellakin.

Nketiah’n puskettua maalin kimmokkeesta, ei siihen merktty syöttäjää. Erinomaisesta tarjoilusta vastasi viimeisenä joka tapauksessa jälleen Marin osuman syöttänyt, erinomaisen jakson pelannut Reiss Nelson.

Kaksi minuuttia tauon jälkeen Arsenal päästi vieraat maalintekoon. Neljännestä kimmokkeesta Koya Kitagawa muutti numeroiksi 3-1. Pian tämän jälkeen Rapid pääsi jo toiseen toisen puolikkaan maalintekoyritykseensä, kun niitä koko ensimmäisellä jaksolla oli ollut yksi.

65. minuutillla Arsenal rakensi järjettömän hienon maalipaikan, juuri sisään tullut Dani Ceballos syötti Nicolas Pépén läpi, ja tämä siirsi pallon maalin eteen. Nketiah ei aivan ylettänyt sutimaan pelivälinettä sisään. Minuutti tästä, ja Pépé oli jälleen rakentelupuuhissa. Pallo Maitland-Nilesille, joka jatkoi kolmea minuuttia aiemmin tulleelle Emile Smith Rowelle; 4-1. Tuuletuksessa näkyi – ja kuului – akatemiakasvattien yhteinen riemu.

Patrick Timmons

@PatrickTimmons1
The microphones picked up Mainland-Niles saying ‘welcome back’ to Smith-Rowe in the celebrations after he put it on a plate for him. I love the Hale End boys.

Siinä, missä Arsenalin taival tällä kaudella muuten on ollut järkyttävä tahmea, on Eurooppa-liigassa pelattu jokseenkin odotetusti; viisi ottelua, viisi voittoa, maaliero 16:3.