Manchester United olisi voittanut Valioliigan mestaruuden kaudella 2017-18, jos Manchester City olisi pelannut rehtiä peliä, sanoo José Mourinhon entinen apuvalmentaja Ricardo Formosinho viitaten Taivaansinisten FFP-syytöksiin.

Pep Guardiola johdatti joukkueensa ensimmäistä kertaa Valioliigan mestaruuteen jo hänen toisen City-kautensa aikana. Mourinhon oli sen sijaan tyydyttävä hopeasijaan, kun United jäi lopulta jopa 19 pistettä paikallisvihollisensa alapuolelle.

Formosinho uskoo suuresta piste-erosta huolimatta, että United olisi voittanut mestaruuden Mourinhon alaisuudessa, jos joukkueet olisivat kamppaileet niin sanotusti tasaväkisellä pelialustalla. City käytti kauden 2017-18 aikana peräti 310 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin.

LUE MYÖS: Hurja huhu! Valioliigan suurseura kiinnostunut Marcus Forssista – tarjouskilpa edessä?

– Se on totta, ettemme voittaneet mestaruutta. Voitimme Eurooppa-liigan, Liigacupin ja Community Shieldin, Formosinho kertoi portugalilaiselle Recordille.

– Mestaruustaistossa jäimme kuitenkin kakkoseksi Citylle, joka ei – kuten myöhemmin todistettiin – noudattanut FFP-sääntöjä. Ilman tätä epäurheilijamaisuutta olisimme voittaneet mestaruuden.

Mourinho jahtaa tällä hetkellä Valioliigan mestaruutta Tottenhamin peräsimessä. Formosinhon mielestä kokenut portugalilaisluotsi on yhä maailman paras manageri ja voi hyvinkin onnistua tavoitteessaan.

LUE MYÖS: ”Man City ei noudata sääntöjä” – La Ligan puheenjohtaja kiivastui kysyttäessä Lionel Messistä

[readmore from=Tottenham]

– Ihmiset saattavat kysyä, miksi hän on paras. Minun mielestäni siksi, koska hän ajattelee muita nopeammin ja keksii ratkaisun ongelmiin muita nopeammin, Formosinho jatkoi.

– Kun puhumme muiden [valmentajien] kasvusta taktisella tasolla, hän on selkeästi muita edellä strategisessa mielessä. Hän on erilainen, mutta paremmalla tavalla. Sanoisin jopa, että todella hyvällä tavalla.

Lähteet: Goal, Transfermarkt