Arsenalin kauden ensimmäinen kolmannes on ollut valtava pettymys. Uusi pohjakosketus tuli sunnuntaina, kun lontoolaiset hävisivät kotonaan Burnleylle 1−0. Mikel Artetan ryhmä on Valioliigassa sijalla 15, kun pelejä on takana jo 12 kappaletta.

Joukkue voitti Eurooppa-liigan lohkonsa, mutta rehellisyyden nimissä vastustajien taso ei ollut kummoinen. Pudotuspeleissä haasteita kuitenkin on luvassa heti ensimmäisellä kierroksella, sillä vastaan asettuu helmikuussa Portugalin suurseura Benfica.

[readmore from=Mikel-Arteta]

Mutta onko Arteta enää tuolloin Arsenalin päävalmentaja? Tulosten täytyy parantua, jos baskivalmentaja mielii säilyttää johtoportaan vankan luottamuksen. Arteta ei tietojen mukaan ole potku-uhan alla, mutta rämpimisen jatkuessa tilanne voi muuttua.

Football.London-sivusto raportoi nyt Arsenalin kannalta huolestuttavia tietoja. Sivuston mukaan Arteta on Burnley-tappion jälkeen menettänyt pelaajistosta osan luottamuksen. Arteta piti puolitoista viikkoa sitten kriisipalaverin, jonka tarkoituksena oli puhdistaa ilmaa ja etsiä ratkaisuja otteiden parantamiseksi.

Moni pelaaja oli kuitenkin Football.Londonin mukaan tyytymätön siihen, miten Arteta käsitteli tappion julkisesti. Arteta kritisoi punaisen kortin saanutta Nicolas Pépéä ja sanoi, että Pépé petti toiminnallaan muun joukkueen.

Pelaajista jotkut eivät pitäneet siitä, että Arteta kritisoi norsunluurannikkolaista julkisesti. Football.Londonin mukaan esimerkiksi Granit Xhaka on tympääntynyt monestakin syystä, ja tuorein tappio oli omiaan kasvattamaan sveitsiläisen turhautumista.

Football.London väittää myös, että Arteta ja brassipuolustaja David Luiz eivät ole enää edes suoraan puheväleissä. Luizin edustaja kiisti väitteet sivustolle pelaajan puolesta, ja totesi, että Luizin ja Artetan välillä ei ole ongelmia.

Pelaajia ihmetyttää myös se, miksi Mesut Özil ja Sokrátis Papastathópoulos eivät ole normaalisti mukana joukkueen toiminnassa. Football.London kirjoittaa, ettei muille pelaajille ole taustoitettu tämän ratkaisun syitä. Monien pelaajien mielestä on myös erikoista, ettei 30 miljoonaa euroa maksaneelle William Saliballe ole nähty käyttöä. Väitteiden mukaan Arteta pitää Salibaa vain edeltäjänsä Unai Emeryn hankintana.

Yksi isoimmista ristiriitojen aiheuttajista on edelleen marraskuussa raportoitu Dani Ceballosin ja Luizin välinen riita harjoituksissa. Artetan mukaan kyse ei ollut mistään suuresta, mutta Arteta vakuutti julkisestikin aikovansa selvittää, kuka vuoti tiedot mediaan. Arteta uhkasi myös seuran sisäisissä keskusteluissa ryhtyä toimenpiteisiin ja uhkasi suorastaan ”tuhota” vuotajan, jos saisi selville, kuka tietoja lehdistölle antoi.

Football.Londonin tietojen mukaan vuotajia ovat olleet monien tyytymättömien pelaajien agentit. Jos tulokset jatkuvat samanlaisina ja joukkueen sisällä todella on näin paljon erimielisyyttä, likapyykin selvittäminen julkisesti jatkunee vielä hyvän tovin.