Arsenal-legenda Thierry Henry kieltäytyi kerran katsomasta Arsenalin ottelua, koska Granit Xhaka toimi hänen entisen seuransa kapteenina, kertoo Patrice Evra.

Arsenalin surkea alkukausi saavutti uuden pohjan sunnuntaina, kun Xhaka sai suoran punaisen kortin tartuttuaan Ashley Westwoodia kaulasta ennen kuin Pierre-Emerick Aubameyangin oma maali ratkaisi voiton vierailevalle Burnleylle sunnuntai-iltana.

Kyseessä oli Arsenalin seitsemäs tappio 12 otteluun ja jo neljäs kotitappio putkeen. Mikel Artetan miehistö on tällä hetkellä Valioliigassa 15:s ja 12 pistettä jäljessä sarjakärki Tottenhamista.

LUE MYÖS: Se oli kallis kuristus – Arsenalin voitonjano tukehtui hölmöön punakorttiin

Sky Sportsin asiantuntijana työskennellyt Evra paljasti ottelun jälkeen, miten Arsenalin legendaarinen hyökkääjä Henrykään ei arvosta tai pidä Xhakasta.

– Kerron teille nopean tarinan. Thierry Henry kutsui minut eräänä päivänä kotiinsa katsomaan Arsenalin peliä, Manchester Unitedin ja Ranskan maajoukkueen ex-puolustaja kertoi.

Granit Xhaka kantoi vielä viime kaudella Arsenalin kapteeninnauhaa. Kuva: Getty Images

– Hän laittoi TV:n päälle, ja ensimmäinen näky ruudulla oli Xhaka johdattamassa Arsenalin joukkuetta [kentälle], kapteenina. Thierry Henry laittoi TV:n saman tien pois päältä.

– Kysyin häneltä: ”Mitä tapahtui?”

– Hän sanoi: ”En voi katsoa minun joukkuettani, kun Xhaka on sen kapteeni”.

– Hän laittoi ruudun pois päältä, emmekä me katsoneet peliä ollenkaan.

Sunnuntain ulosajo oli Xhakan kolmas Arsenalin paidassa. Se tuli reilu vuosi sen jälkeen, kun sveitsiläispelaajalta vietiin kapteniinnauha hänen kiroiltua seuran kannattajille pelaajavaihdon yhteydessä.

LUE MYÖS: Arsenalin kapteenin käytös omia faneja kohtaan hämmästytti – ”Hänen pitäisi pyytää anteeksi”

[readmore from=Arsenal]

– Se kertoo kaiken oleellisen, kun tietää mitä seuran legenda on hänestä mieltä. Ja jälleen kerran hän on pettänyt joukkueensa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, Evra jatkoi.

– Muistan kun kaksi vuotta sitten kommentoin, että Arsenalin pelaajat näyttävät ihan vauvoilta. Hän nousi esiin ja sanoi: ”Patrice Evra, tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän puhuu meistä”.

– Sitten muistan kun seuraavassa pelissä hän joutui vaihtoon ja otti pelipaitansa pois. Luulen, että Arsenalin kannattajat ovat saaneet Xhakasta jo tarpeekseen.

LUE MYÖS: