Maailmalle levisi cup-viikonlopun aikana kuvia, joissa pelaajat juhlivat pienissä pukuhuoneissa ja faneja kerääntyi sankoin joukoin stadionien ulkopuolelle. Viime aikoina on myös uutisoitu, kuinka useat huippupelaajat ovat rikkoneet voimassa olevia tiukkoja koronarajoituksia.

Valioliigan tuoreimmalla testauskierroksella paljastui 36 koronatartuntaa. Englannin jalkapalloliigan (EFL) uusi toimitusjohtaja Trevor Birch kirjoitti maanantaina kaikille seuroille kirjeen, jossa hän varoitti, että ”nyt ei ole oikea aika ylimielisyydelle”.

– Me joudumme hallituksen äärimmäisen paineen alle, jos jatkamme sääntöjen ja suositusten uhmaamista, Birch totesi.

– On tärkeämpää kuin koskaan, että kaikki henkilökuntaan kuuluvat ja pelaajat noudattavat valppaasti prosesseja, jotta vältetään (pelitoiminnan) keskeytys ja muut seuraukset, etenkin taloudelliset, jotka niin dramaattiseen toimenpiteeseen liittyvät, hän jatkoi.

BBC Sport

@BBCSport
Patience is wearing thin with football in the UK after continued breaches of rules and protocols.

👉 bbc.in/3bvBnYw

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Valioliigassa erotuomarit puhuvat kapteeneille ja managerille ennen otteluja ja muistuttavat näitä koronaohjeiden noudattamisesta esimerkiksi maalituuletusten aikana ja kättelyjen yhteydessä.

Arsenalin luotsi Mikel Arteta on myöntänyt, että tilanne on ”moraalisesti outo”, kun jalkapallon pelaamista on jatkettu, vaikka muu yhteiskunta on suurelta osin kiinni.

West Hamin manageri David Moyes on puolestaan puolustanut pelaajia, jotka ovat joutuneet kovan kritiikin kohteeksi koronarajoitusten rikkomisesta.

– Jos aiotaan ottaa käyttöön kovia sanktioita pelaajille, silloin niitä voidaan ottaa käyttöön myös sääntöjä rikkoneille hallituksen ihmisille, koska jalkapalloilijat eivät taatusti ole ainoita, jotka ovat niin toimineet, Moyes kommentoi aiemmin tässä kuussa.

Lähteet: Sky Sports, BBC