Valioliigassa pelataan sunnuntaina kauan odotettu klassiko-ottelu, kun Liverpool ja Manchester United iskevät yhteen Anfieldilla.

Ottelun lähtökohdat ovat mitä mehukkaimmat, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 1 ja 2.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp haki hiljattain ennakkoasetelmia otteluun kritisoimalla sitä, kuinka paljon Manchester United on viime vuosien aikana saanut rangaistuspotkuja.

United-luotsi Ole Gunnar Solskjær koki saksalaisen kommentit yrityksenä vaikuttaa tuomareihin ennen joukkueiden keskinäistä kamppailua.

Mutta miksi Manchester United saa niin paljon rangaistuspotkuja? Unitedin englantilaishyökkääjä Marcus Rashford vastasi ottelun alla kuumaan kysymykseen omasta näkövinkkelistään, ja paljasti, kuinka seuran ex-manageri José Mourinhon ohje auttoi häntä tulemaan taitavammaksi rangaistusalueella.

– Hyökkääjänä sitä haluaa tehdä maaleja, Rashford sanoi lehdistölle.

– Kun tekee juoksuja selustaan tai haastaa pallollisena, ja näkee vastustajan olevan lähestymässä sinua, ei halua tulla taklatuksi, koska sitä yrittää tehdä maalia.

– Missään tapauksessa ei voi antaa vastustajan ottaa palloa pois, joten minulle kyse on vain tilanteesta, jossa haluamme tehdä maaleja ja vastustajajoukkue haluaa puolustaa maaliaan. Siitä syystä rangaistuspotkuja voi tulla.

– Mutta on myös ollut aikoja, jolloin emme ole saaneet rangaistuspotkuja.

– Kun José oli manageri, muistan ainakin viisi tai kuusi tilannetta, missä minun olisi pitänyt saada rangaistuspotku.

– Yhtenä päivänä Jose sanoi minulle: ”Jos et tajua, miten teet sen [kaatumisen], et tule saamaan sitä [rangaistuspotkua]”. Sen jälkeen aloimme saada muutamia rangaistuspotkuja.

– Se oli minun kehitykseni kannalta tärkeä asia oppia ja ymmärtää.