Hyvää valioliigakautta pelaava Everton iski siirtomarkkinoilla talven siirtoikkunan viimeisillä hetkillä. Liverpoolilaisseura tiedotti tiistaina aamuyöllä, että se on hankkinut Bournemouthista norjalaishyökkääjä Joshua Kingin kauden 2020-2021 loppuun ulottuvalla sopimuksella. 29-vuotiaan Kingin sopimus Mestaruussarjassa pelaavan Bournemouthin kanssa olisi päättynyt tulevana kesänä.

Everton

@Everton
Welcome to #EFC, Joshua King! ✍️🔵

King siirtyi Bournemouthiin seuran ensimmäisen valioliigakauden 2015-2016 alla Blackburnista. Hän on pelannut koko tähänastisen valioliigauransa juuri Bournemouthissa, tehden 161 ottelussa 48 maalia. Valioliigauraan tuli kuitenkin pieni tauko Bournemouthin putoamisen myötä, mutta nyt 187-senttinen norjalainen palaa pääsarjatasolle.

Tällä kaudella King on pelannut Mestaruussarjassa 12 ottelua, tekemättä otteluissa maaliakaan. Kiinnostavasti hänen maalikeskiarvonsa onkin ollut koko uran aikana huomattavasti korkeampi Valioliigassa kuin Mestaruussarjassa.

[readmore from=Joshua-King]

King on kuulunut Norjan maajoukkuevahvuuteen kaikissa ikäluokissa alle 15-vuotiaista lähtien. A-maajoukkuedebyyttinsä hän teki 20-vuotiaana syksyllä 2012.

Kaikkiaan hän on pelannut 51 A-maaottelua, ja tehnyt niissä 17 maalia. Karsinnoissa siirrettyihin vuoden 2020 EM-kisoihin King teki viisi maalia, mutta Norja ei lopulta lopputurnaukseen selviytynyt.