Southamptonin manageri Ralph Hasenhüttl ei silitellyt nuoren Alexandre Jankewitzin, 19, päätä tämän esiinnyttyä ensimmäisen kerran avauskokoonpanossa Valioliigassa.

Sveitsiläisen Jankewitzin, josta osa Saintsin faneista oli tuskin kuullut aiemmin, kamppailu päättyi jo toisella peliminuutilla suoraan ulosajoon. Keskikenttäpelaaja taklasi rumasti Manchester Unitedin Scott McTominayta.

United hyödynsi miesylivoimansa ja voitti peräti 9–0-lukemin, mikä sivusi seurahistorian suurinta voittoa Valioliigassa. Southamptonille vastaava tappio oli tuttu, sillä se oli hävinnyt viime kaudella samoin numeroin Leicesterille.

[readmore from=Southampton]

– Se oli typerä rike nuorelta kaverilta ja tappoi kaiken, Hasenhüttl totesi BBC:n haastattelussa.

– Mitä voin sanoa? Se on karmeaa, mutta nousimme ylös ensimmäisen 0–9-tappion jälkeen, ja meidän on tehtävä se uudestaan. Sanoin silloin, ettemme tarvitse enää sellaista, mutta kun me koemme sen taas, se on kestettävä.

Sosiaalisessa mediassa tuomio Jankewitzin ulosajosta oli harvinaisen yksimielinen. Kamerunilaissyntyinen pelaaja ansaitsi suihkukomennuksensa.

– Huhhuh mikä debyytti Jankewitzilta avauksessa Valioliigassa. Tuosta on pakko tulla lisäpelikieltoa normaalin kolmen pelin päälle. Suorastaan järkyttävä taklaus, eräs Twitter-käyttäjä tiivisti.

Goalin mukaan edellinen pelaaja, joka ajettiin ulos debytoidessaan avauskokoonpanossa Valioliigassa, oli Tottenhamin Serge Aurier vuonna 2017.

Varsinaisen liigadebyyttinsä Jankewitz oli tehnyt jo tappio-ottelussa Aston Villaa vastaan, jossa hänet vaihdettiin kentälle viime minuuteiksi.