Mikel Arteta on välittänyt huolestuttavia uutisia Arsenalin keskuspuolustaja David Luizin tilanteesta.

Luiz pelasi täydet minuutit Arsenalin 3-3-tasapelissä West Hamia vastaan ennen maaliskuun maajuokkuetaukoa, mutta oli kokonaan sivussa lauantain 0-3-tappiosta Liverpoolia vastaan.

Ottelun jälkeen Arteta paljasti Luizin käsivän polvivammasta, joka saattaa pakottaa 33-vuotiaan brassitopparin leikkauspöydälle. Tällöin Luizia ei välttämättä nähtäisi enää loppukauden aikana kentällä.

– Meidän on ehkä tehtävä leikkaus. Juttelemme parhaillaan lääkäreiden kanssa löytääksemme oikean ratkaisun, totesi Arteta lehdistölle tappio-ottelun jälkeen.

LUE MYÖS: ”Olen shokissa” – Mikel Arteta järkyttyi Arsenalin isosta Liverpool-tappiosta

– On mahdollista, että hieman konservatiivisempi toimintatapa riittää. Näyttää siltä, että hän olisi silloinkin ainakin muutaman viikon verran sivussa.

– Kaikki riippuu päätöksestämme, joten en tiedä, tokaisi Arteta kysyttäessä Luizin loppukauden pelikelpoisuudesta uudelleen.

– Jos ratkaisumme on konservatiivisempi, on hän hetken aikaa sivussa. Jos päädymme radikaalimpaan ratkaisuun, vie palautuminen luonnollisesti pidempään.

Arsenalin laitapuolustaja Kieran Tierney kärsi myös ikävän loukkaantumisen, joka pakotti hänet pois kentältä jo ensimmäisellä puoliajalla lauantain kamppailussa Liverpoolia vastaan.

[readmore from=Arsenal]

Artetan mukaan kyseessä oli myös polviongelma, jonka vakavuudesta ei kuitenkaan ole vielä tarkkaa tietoa.

– Hän tunsi kipua polvessaan ja oli tuskissaan, harmitteli Arteta kysyttäessä Tierneyn tilanteesta.

– Hän tulee olemaan loukkaantumisensa takia sivussa, mutta emme vielä tiedä, kuinka pitkään.