Brighton uskoi kokeneensa vääryyttä, kun se hävisi Manchester Unitedille sunnuntai-iltana 1-2-lukemin (lue otteluraportti).

Ottelun ollessa tasan 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, Unitedin kapteeni Harry Maguire kaatoi Brightonin avausosumasta vastanneen Danny Welbeckin aivan kotijoukkueen maalin edessä.

Welbeck tunsi kontaktin selkäpuolellaan eikä yltänyt sen vuoksi Neal Maupayn keskitykseen. Brightonin pelaajat vaativat erotuomari Mike Deanilta rangaistuspotkua, mutta turhaan.

LUE MYÖS: Maalitykin loukkaantuminen varjosti Man Unitedin voittoa – Ole Gunnar Solskjær huolissaan

Palloa ei viety pilkulle edes VAR-tarkastuksen jälkeen ja Man United siirtyi Mason Greenwoodin osumalla johtoon noin kymmentä minuuttia myöhemmin.

Ottelun jälkeen Brightonin päävalmentaja Graham Potter sanoi, että Maguiren taklauksesta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku. Myös Englannin entiset maajoukkuehyökkääjät Alan Shearer ja Ian Wright olivat tapauksesta samaa mieltä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

GOAL

@goal
Should Brighton have been given a penalty? 🤔

– Maguire jää tilanteessa Welbeckin väärälle puolelle. Hidastuksesta näkee, miten hän yrittää epätoivoisesti päästä takaisin Welbeckin eteen, mutta tuuppaa hänet sen sijaan nurin, totesi Shearer BBC:n Match of the Day -ohjelmassa.

– Jos Maguire ei olisi koskenut Welbeckiin, olisi hän tuikannut pallon sisään. Hän murenee ja estää häneltä selvän maalintekopaikan. Minun mielestäni tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku, lisäsi Wright.

Potterin mielestä Deanin päätös jättää pilkku viheltämättä oli avaintekijä VAR-tarkastuksen suhteen.

[readmore from=Manchester-United]

– Siinä hetkessä olin yllättynyt, koska ajattelin sen olevan rangaistuspotku, kommentoi Potter lehdistölle.

– Jos Mike Dean olisi viheltänyt pilliinsä, en usko, että VAR olisi kumonnut hänen päätöstään.

– Emme voi lopulta tehdä asialle mitään. Olemme pettyneitä siihen, että jäimme täysin ilman pisteitä.

Brighton on tappionsa myötä kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin 18. sijalla lepäävä Fulham, jolla on enää kahdeksan ottelua jäljellä.