Tottenhamin entinen keskikenttäpelaaja Jamie O’Hara kritisoi kovin sanoin lontoolaisjoukkueen nykytilaa talkSPORT-kanavalla. Spurs joutui tyytymään sunnuntaina 2–2-tasapeliin Newcastlen kanssa.

– Spursin joukkueessa ei ole johtajuutta. (Hugo) Lloris on kapteeni, mutta hän on maalilla. Harry Kane on kärjessä tekemässä omaa hommaansa. Ilman Harry Kanea – en tiedä, missä Tottenham olisi. Näitä kahta pelaajaa ja (Pierre-Emile) Højbjergiä lukuun ottamatta, pukuhuoneessa ei ole johtajia, O’Hara toteaa.

O’Haran mielestä puolustuslinja näyttää alle 23-vuotiaiden joukkueen alakerralta. Hän arvioi, että Davinson Sánchez ja Joe Rodon muodostivat Spursin heikoimman topparikaksikon pitkään aikaan.

– Sitä ei ollut hyvä katsoa. Ei ollut yhtenäisyyttä, ei puhetta. He vain potkivat palloa ulos kentältä.

[readmore from=Tottenham]

O’Hara korostaa lisäksi, että kaikki ovat nyt saaneet tarpeekseen Gareth Balen saagasta.

– Hän ei ollut kunnossa kolmeen kuukauteen. Hän tuli kuntoon, pelasi muutaman kohtalaisen pelin, alkoi pelata hyvin ja sitten katosi kuvasta kauden kahdessa isoimmassa pelissä Arsenalia ja Dinamo Zagrebia vastaan – kaksi järkyttävää esitystä. Sitten hän tulee julkisuuteen ja sanoo, että haluaa vain olla kunnossa EM-kisoissa. Siksi hän tuli Spursiin, hän haluaa palata takaisin Real Madridiin. Kaikki ovat kyllästyneitä siihen.

Manageri José Mourinhokin vaikuttaa turhautuneelta. Hän totesi Newcastle-kamppailun jälkeen, että syy on pelaajissa eikä hänessä.

– Sama valmentaja, eri pelaajat, portugalilainen tylytti BBC:n mukaan.

Tottenham on Valioliigan sarjataulukossa kuudentena, kun suurin osa joukkueista on pelannut 30 ottelua. Eroa Mestarien liigan paikkaan oikeuttavaan nelossijaan on kolme pistettä.