Tottenham mokasi sunnuntaina mahdollisuutensa nousta Valioliigassa neljän parhaan joukkoon jämähtäen 2-2-tasapeliin Newcastlen vieraana.

Tottenham oli pitkään voitossa kiinni kahdella Harry Kanen osumalla, mutta Newcastlen Arsenal-laina Joe Willock tasoitti ottelun vain viisi minuuttia ennen loppua.

Pohjoislontoolaisten kannalta tasapelistä entistä kitkerämmän teki se, että vain hetki ennen tasoitusta Kane oli osunut toisessa päädyssä Newcastle-maalin tolppaan.

Spurs-manageri José Mourinho syytti ottelun jälkeen pelaajiaan kahden sarjapisteen menettämisestä.

-Olen turhautunut. Meidän oli voitettava ottelu ja tulimme tänne voittamaan, Mourinho sanoi BBC:lle.

– Emme olleet kaukana ottelun voittamisesta, mutta samaan aikaan loimme peliin epävakautta niin monilla yksittäisillä puolustuspään virheillä joita teimme.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Annoimme Newcastlelle mahdollisuuden pysyä pelissä mukana. Meillä oli suuri mahdollisuus tehdä 3-1-maali ja tappaa peli, mutta emme tehneet sitä ja seuraavalla minuutilla päästimme maalin.

Mourinho on tunnettu läpi valmennusuransa loistavasta puolustuspelistä, jolla hänen luotsaamansa joukkueet ovat turvanneet johtoasemansa etenkin otteluiden viime hetkillä. Spurs on kuitenkin menettänyt kauden aikana huimat 11 sarjapistettä viimeisen kymmenen peliminuutin aikana.

Mourinhon mukaan syy on pelaajissa, ei hänessä.

– Sama valmentaja, eri pelaajat, Mourinho tylytti.

LUE MYÖS: Harry Kane manasi voiton menettämistä – Tottenhamin viimeisten minuuttien rekordi surkea