West Bromwich on poiminut viimeisistä viidestä ottelustaan seitsemän pistettä. Se on putoamaan tuomitulta joukkueelta joka tapauksessa siedettävä suoritus, ja kun yhtälöön lisätään, että kolme näistä pisteistä tuli murskaavalla vierasesityksellä Chelseasta, ei ole vaikeaa ymmärtää manageri Sam Allardycen työmaaraporttia.

– Täällä päin on nähty viime viikon aikana hieman normaalia useampia hymyileviä kasvoja. Voimme todellakin olla tyytyväisiä viime viikonlopun esitykseen. En usko että moni uskoi meidän voivan voittaa, saati sitten lukemin 2-5. Se on juuri sitä Valioliigan kauneutta.

Vaikka kaikki ilmeet eivät olisikaan masennuksen täyttämiä, on töitä sarjapaikan säilyttämiseen vielä todella paljon edessä – ja luotettava on myös muiden kompurointiin. Maanantaina Albion isännöi Southamptonia.

– Meidän on nyt pidettävä painetta päällä, ja esiinnyttävä voiton arvoisesti. Painotan sanaa voiton. Olen liian monta kertaa nähnyt hyvän esityksen, joka ei kuitenkaan ole riittänyt voittoon. Nyt pelkät hyvät esitykset eivät enää riitä, Allardyce sanoo seuran sivustolla.

West Brom on viisi pistettä jäljessä 18. paikan Fulhamia, mutta sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Mökkiläisten saavuttaminen ei kuitenkaan vielä riitä, vaan sarjapaikkaan vaadittaisiin nousu 17.sijalle. Sitä nyt miehittävä Newcastle on ennen kierroksen peliään kahdeksan pinnaa Allardycen ryhmää edellä.