Burnleyn ja Newcastlen lauantaisessa valioliigaottelussa nähtiin taas yksi hämmentävä VAR-tuomio, kun James Tarkowskin potku Sean Longstaffin päähän ei johtanut videotarkastuksenkaan jälkeen rangaistuspotkuun.

Burnley oli siirtynyt 1-0-johtoon 18 minuutin pelin jälkeen, kun Matej Vydra viimeisteli Chris Woodin matalan keskityksen maaliverkon perukoille.

Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppua Newcastle vaati erotuomari Anthony Taylorilta kuitenkin rangaistuspotkua, kun James Tarkowski monotti palloa puskenutta Sean Longstaffia otsaan Burnley-maalin edustalla.

Pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen Taylor ei kuitenkaan viheltänyt tilanteesta pilkkua Newcastlen hyväksi. Valioliigan entiset tähtipelaajat Alan Shearer ja Rio Ferdinand eivät voineet käsittää tuomiota, joka puhutti monia muitakin katsojia sosiaalisessa mediassa.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

Andy Kerr

@AndyKerrtv
Surely that’s a penalty?
If that was on the half way line it would be a foul? #nufc

Alan Shearer

@alanshearer
That should be a pen. Anywhere else on the pitch ...🤬🤬 #BURNEW

Rio Ferdinand

@rioferdy5
How’s VAR not decided that’s a penalty 😱🤷🏽‍♂️

Isaac Hayden

@IsaacHayden65
I don’t get the rules anymore, if that’s anywhere else on the pitch it’s a foul, yet in penalty box it’s no foul 🙃🤬 #NUFC

Saint-Maximinin sensaatiomainen sisääntulo

Toisella puoliajalla Newcastle nousi kuitenkin rinnalle ja ohitse, kun vaihdosta sisään tullut Allan Saint-Maximin käänsi pelin vain seitsemässä minuutissa täysin ympäri.

Tunnin pelin kohdalla ranskalaislaituri alusti Jacob Murphylle hyvän laukaisupaikan, josta keskikenttäpelaaja täräytti pallon sisään. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Saint-Maximin laukoi pallon itse sisään upean tempokuljetuksen päätteeksi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Premier League

@premierleague
57 mins: Saint-Maximin is substituted on (1-0)
59 mins: Saint-Maximin assist (1-1)
64 mins: Saint-Maximin goal (1-2)

Making an 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 💫

#BURNEW | @NUFC | @asaintmaximin

Ottelu päättyi lopulta Newcastlen 2-1-voittoon. Newcastle on voittonsa myötä Valioliigan sarjataulukon 17. sijalla, kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Burnley jatkaa sen sijaan 15. sijalla piste Newcastlen edellä.