Britannian pääministeri Boris Johnson puuttui valioliigaseura Newcastle Unitedin vaikeuksiin ajautuneeseen ostoyritykseen Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin pyynnöstä, väittää Daily Mail.

Lehden tietojen mukaan bin Salman varoitti Johnsonia viime vuoden kesäkuussa siitä, että maiden väliset suhteet vahingoittuisivat, mikäli 300 miljoonan punnan kauppaa Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston (PIF) johtamalle konsortiolle ei hyväksyttäisi.

”Odotamme Englannin Valioliigan pohtivan asiaa uudelleen ja oikaisevan väärän johtopäätöksensä”, kruununprinssin kerrotaan viestittäneen Johnsonille.

[readmore from=Newcastle]

Daily Mail kertoo, että pääministeri pyysi yhtä neuvonantajaansa selvittämään asiaa. Saudit kuitenkin vetäytyivät ostoprosessista heinäkuun lopussa, kun Valioliiga ei ollut hyväksynyt heitä Newcastlen uusiksi omistajiksi.

Myöhemmin Johnson tuki vaatimuksia, joiden mukaan Valioliigan tulisi paljastaa syyt siihen, miksi kauppaa ei hyväksytty.

Lehden mukaan kruununprinssi raivostui, kun Valioliiga halusi tietää, olisiko Saudi-Arabian valtio – eli käytännössä bin Salman itse – Newcastlen uusi omistaja.

Britannian hallituksen tiedottajan mukaan kyseessä oli ”kaupallinen asia” eikä hallitus ollut millään tavalla mukana kauppaneuvotteluissa.