Manchester Unitedin entinen kapteeni Gary Neville on vaatinut ex-seuraltaan ja Valioliigan muilta jättiläisiltä merkittäviä lisätoimenpiteitä Euroopan Superliigasta vetäytymisen ja Ed Woodwardin eroilmoituksen jälkeen.

United antoi Manchester Cityn, Liverpoolin, Chelsean, Arsenalin ja Tottenhamin tavoin Superliigalle pakit myöhään tiistai-iltana, kun sunnuntaina selvinneet suunnitelmat uudesta suurprojektista saivat jyrkän vastaanoton kannattajilta ympäri Eurooppaa.

Samaan aikaan Unitedin varapuheenjohtaja Woodward ilmoitti jättävän tehtävänsä vuoden 2021 loppuun mennessä, mutta Neville haluaa nähdä seuran amerikkalaisten omistajien poistuvan Old Traffordilta samalla ovenavauksella.

– Totuus on, että joka ikinen johtaja joka istuu Valioliigan ruokapöydässä, joka ikinen johtaja joka on osa UEFA:n tai FIFA:n komiteaa, heidät kaikki pitäisi heittää menemään, koska heihin ei yksinkertaisesti voi luottaa, latasi Neville Sky Sportsille.

– Ed Woodward tiesi, että hänen aikansa jalkapallon parissa oli ohi ja hän todennäköisesti irtisanoutui tehtävästään pysyäkseen erossa siitä kritiikistä, jota hänen suuntaansa oltaisiin tulevien kuukausien aikana ladottu.

– Ed Woodward on kuitenkin vain puunrunko ja nyt meidän on mentävä kohti juuria. Tällä tempauksellaan he hyökkäsivät joka ikisen jalkapallofanin kimppuun tässä maassa. Glazersin perheelle ei ole enää paikkaa Manchesterissa.

LUE MYÖS: Manchester United pian myynnissä? – UFC-tähti Conor McGregorin twiitti meni saman tien viraaliksi: ”Mitä olisitte mieltä?”

Neville vaatii myös merkittävää muutosta englantilaisseurojen omistajuusmenetelmiin, jotta Euroopan Superliigan kaltaista kohua ei enää jatkossa nähtäisi.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Meidän on tehtävä töitä yhdessä varmistaaksemme, että maamme omistajuussäännöt muuttuvat ja systeemimme ei anna tällaisten asioiden tapahtua uudelleen, jatkoi Neville.

– Vaati se sitten hallituksen väliintuola, riippumatonta sääntelyviranomaista tai fanien omistamaa seurapykälää. Mitä ikinä se onkaan, meidän on varmistettava, että nämä tapahtumat ovat katalyytti muutokselle.

– Ihmiset ovat puhuneet. Jos tämä olisimme jatkunut, olisimme olleet anarkian partaalla.

LUE MYÖS: