Arsenalin omistajilla ei ole aikomustakaan myydä seuraa Superliiga-suunnitelmista yltyneestä vastarinnasta huolimatta, sanoi seurajohtaja Josh Kroenke kannattajatapaamisessa.

Tykkimiehet oli yksi kuudesta Valioliiga-seurasta, jotka kertoivat lähtevänsä perustajajäseniksi uuteen kansainväliseen suljettuun sarjaan, joka korvaisi niiden osalta Mestarien liigan. Hanke sai runsaasti kritiikkiä kannattajilta, jalkapalloliitoilta ja kansallisilta sarjoilta sekä paikoin valtiotasolta. Projekti kuopattiin lopulta vain pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen, kun seura toisensa jälkeen vetäytyi siitä pois, Arsenal mukaan lukien.

Kesällä 2018 Josh Kroenken isä Stan Kroenke osti loputkin seuran osakkeet itselleen Ališer Usmanovilta, mikä teki hänestä seuran ainoan omistajan. Iso osa Arsenalin kannattajista on aina vastustanut Kroenken omistajuutta, eikä yhdysvaltalaisen liikemiehen suosio fanien keskuudessa ainakaan noussut Superliiga-farssin myötä.

Tällä viikolla useat Arsenalin kannattajat ovat protestoineet Kroenkea vastaan ja kehottaneet häntä luopumaan seurasta. Josh Kroenkelta kysyttiin etänä pidetyssä kannattajatapaamisessa, milloin Kroenke Sports & Entertainment -yhtiö aikoo myydä Arsenalin.

– En ole halukas vastaamaan tuohon, koska meillä ei ole aikomustakaan myydä, vastasi Kroenke ESPN:n mukaan.

– Uskon, että me olemme sopivia jatkamaan asemassamme Arsenalin huoltajina. Seuran ulkopuoliset voimat asettivat meidät todella vaikeaan tilanteeseen.

– Meillä on yhä samat suunnitelmat kesälle kuin monta viikkoa sitten, ja minä olen yhä innoissani niistä. Minuun ei ehkä luoteta tai uskota, mutta toivon, että ajan myötä pystyn luomaan jonkinlaisen suhteen kannattajaryhmiimme ja näyttämään heille, että olemme kykeneväisiä viemään seuraamme eteenpäin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Stan Kroenke (vas.) ja Arsenalin entinen puheenjohtaja Sir Chips Keswick seuraamassa FA Cupin loppuottelua vuonna 2015. Kuva: Getty Images

Kroenkelta kysyttiin, miksi Arsenal lähti mukaan Superliigaan. Hän viittasi vastauksessaan koronapandemian ja Mestarien liigan ulkopuolelle jäämisen taloudellisiin vaikutuksiin.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Tämä projekti eteni todella nopeasti, ja me kysyimme itseltämme kaksi tärkeää kysymystä. Ensiksi kysyimme, kumpi on pahempi vaihtoehto? Superliiga vai Superliiga, jossa Arsenal ei ole mukana? Se oli todella vaikea punnittava. Me päätimme, että Superliiga ilman Arsenalia on huonompi vaihtoehto.

– Toiseksi kysyimme, mitä kannattajamme haluavat. Me yritimme vastata siihen kysymykseen mahdollisimman monella tavalla. Tietysti meitä sitoivat tietyt salassapitovelvollisuuteen liittyvät asiat, ja se vastaus oli paljon monimutkaisempi siihen nähden, kuinka vähän aikaa meillä oli miettiä.

– Uskon, että kannattajat muualla maailmalla haluavat nähdä Arsenalin pelaavan Barcelonaa vastaan mahdollisimman usein. Uskon, että eurooppalaiset kannattajat haluavat nähdä enemmän isoja pelejä huippuseurojen välillä, koska heidän kansallinen sarjansa on suoraan sanottuna niin ennalta arvattava.

– Uskon, että englantilaisen kannattajan näkökulmasta – ja tämä oli todella opettavaista minulle – he haluavat nähdä enemmän isoja pelejä. Mutta kuten verkossa näkemäni Chelsean kannattaja oli kylttiinsä kirjoittanut, te haluatte silti kylmät iltanne Stokessa.