Tottenhamin entinen hyökkääjä Dimităr Berbatov uskoo, että Harry Kane on vastaavassa tilanteessa kuin hän oli itse reilut kymmenen vuotta sitten.

Berbatov, 40, edusti Tottenhamia kaksi kautta, kunnes siirtyi Manchester Unitediin lähes 40 miljoonalla eurolla. Spursissa hän voitti viimeisellä kaudellaan liigacupin, Unitedissa Berbatov juhli kahdesti Valioliigan mestaruutta, seurajoukkueiden MM-kultaa ja liigacupin voittoa.

[readmore from=Harry-Kane]

Kane, 27, kävi viime vuosikymmenen alussa muutamaan otteeseen lainalla, mutta muuten hän on viettänyt koko ammattilaisuransa Tottenhamissa. Pokaaleja ei ole tullut yhtään. Ensi viikonloppuna hänellä on mahdollisuus saavuttaa ensimmäinen pystinsä, kun Tottenham pelaa liigacupin loppuottelussa Manchester Cityä vastaan, joskin Kanen pelikunto on vielä arvoitus.

Englannin maajoukkuekapteeni on sanonut, että hän saattaa harkita lähtevänsä Tottenhamista, jos kokee, ettei seura mene eteenpäin hänen toivomallaan tavalla.

Berbatov näkee Kanen tilanteessa paljon samaa kuin omassa urassaan. Hän voitti Tottenhamissa pokaalin, mutta se vain kasvatti hänen nälkäänsä, eikä hän kyennyt kieltäytymään houkutuksesta, kun Manchester United tuli ovelle kolkuttamaan.

– Minä ajattelin jalkapallossa henkilökohtaista menestystäni ja omaa polkuani. Halusin aina pelata koko urani samassa seurassa, kuten Paolo Maldini tai Ryan Giggs, mutta sitä ei olisi ikinä tapahtunut, koska minä tulen Bulgariasta. Joten Englantiin pääseminen ja unelmani jahtaaminen siellä oli unelmieni täyttymys, kertoi Berbatov The Telegraphin haastattelussa.

– Ja sitten sitä kuulee, että yksi suurimmista seuroista haluaa minut juuri, kun olen maistanut menestystä voittamalla pokaalin. Antakaas, kun kerron jotain: asiat muuttuvat dramaattisesti. Siinä ajattelee, että ”tämä on ainutlaatuinen tilaisuus voittaa enemmän, joten en aio hukata sitä”.

– Tiesin, että jotkut ihmiset pettyisivät minuun ja suuttuisivat minulle, mutta tämä on loppujen lopuksi oma polkuni, oma menestystarinani. Minun oli kirjoitettava se omalla tavallani.

– Siksi tein sen päätöksen [siirtyä Manchester Unitediin], ja luultavasti näemme saman toistuvan pian uudestaan, koska Harry Kane on nyt siinä tilanteessa, missä minä olin ennen. Se on vaikeaa ja stressaavaa, päässä kulkee paljon ajatuksia. Mutta minun oli kirjoitettava oma tarinani jalkapallossa.

LUE MYÖS: