Kun Manchester City ja Chelsea kohtaavat Mestarien liigan finaalissa lauantaina, astuu isoon rooliin myös herra nimeltä Mateu Lahoz.

Vuodesta 2011 kansainvälisenä jalkapallo-oikeudenjakajana toiminut espanjalainen on tuttu hahmo isoille määrille lajia seuraavia. City-manageri Pep Guardiolalla on kuitenkin Lahozin kanssa historiaa, jollaista monella ei.

Kun Manchester City pelasi vuonna 2018 Mestarien liigan puolivälierässä Liverpoolia vastaan, Lahoz lähetti Guardiolan ulos kentältä. Pelissä hylättiin Leroy Sanén Citylle tekemä maali, mikä sai managerin menettämään malttinsa. Tuon pelin jälkeen manageri puhui melko kovin sanankääntein.

– Tiedän hänet Espanjasta, joten osasin odottaa jotain tällaista. Minä olin kohtelias ja korrekti, mutta hän on tuomari joka haluaa erottua. Asiat, jotka ovat muille päivänselviä, hän haluaa nähdä ne täysin toisin.

Guardiola sanoo, ettei ole noiden tapahtumien jälkeen keskustellut Lahozin kanssa. Tuomarivalinta jättimäiseen otteluun on aina kriittinen, mutta manageri väittää ettei sillä, tai menneillä asioilla ole merkitystä.

– Tämä ei voisi kiinnostaa minua vähempää, niin paljon luotan joukkueeseeni. Ette pysty ymmärtämään, miten paljon luotan joukkueeseeni, ja siihen mitä olemme tekemässä.

Lähde: Sky Sports