Ranskalainen L’Équipe-lehti kertoo Mattéo Guendouzin sopineen pysyvästä siirrosta Marseilleen.

Arsenaliin tuntemattomana tekijänä vuonna 2018 Lorientista saapunut keskikenttäpelaaja nappasi lähes kaikkien yllätykseksi nopeasti vakiopaikan Unai Emeryn kokoonpanoissa. Ei kenties vähiten derbyesiintymistensä ansiosta, rämäpäinen hahmo otti toviksi paikkansa myös kannattajien suosikkina.

Guendouzin tapauksessa voitaneen kuitenkin käyttää kulunutta ilmaisua siitä, miten ”pää ei kestänyt”. Mikel Artetan otettua kiinni Gunners-ruorista nuoren pelaajan käyttäytymisongelmat lähtivät käsistä, ja tämä hyllytettiin kokoonpanoista. Viime lokakuussa hänet lainattiin Bundesliigan Hertha Berliniin, josta kantautui tutun oloisia kaikuja; otteet kentällä saattoivat hetkittäin häikäistä, mutta häiriökäyttäytyminen jatkui.

Hertha-laina päättyi kauden jälkeen, ja Guendouzi on parhaillaan loukkaantuneena. Arsenalilla on hänen kanssaan vielä vuoden jatkuva sopimus, mutta pelaaminen punavalkoisissa ei tule jatkumaan.

Aivan pelkäksi häiriköksi Guendouzia on turha leimata; ranskalaisen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kantama kapteeninnauha kertoo myös muista ulottuvuuksista.