SuomiFutiksen puolella uutisoimme eilen maanantaina, että PSG:n nykyinen ykkösmaalivahti Keylor Navas, 34, on sosiaalisessa mediassa vihjaillut jättävänsä pariisilaisseuran. Syynä tähän on italialaisen Gianluigi Donnarumman, 22, hankinta. 12 vuotta nuoremmasta Donnarummasta ollaan tiettävästi kaavailemassa uutta vastuunkantajaa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaPaolo

@OptaPaolo
73% - Only Jan Oblak (79%) and Keylor Navas (75%) had a higher save percentage than Gianluigi #Donnarumma (73%) in the Top-5 European Leagues in all comps since 2015/16 (his debut season) - min. 200 matches. Reactivity.

Kolme vuotta sitten Navas koki samanlaisen kohtalon, kun Real Madrid hankki hänen tilalleen Thibaut Courtois’n, 29.

Viidellä edellisellä kaudella, kun Navas on saanut toimia ykkösvahtina, on hänen joukkueensa edennyt Mestarien liigassa vähintään välieriin. Neljä kertaa se on yltänyt jopa finaaliin ja kolme kertaa voittanut sen.

Siirtomarkkinoille vapautunut Navas kiinnostaa kolmea eurooppalaista huippuseuraa: Juventusta, Milania ja Manchester Unitedia. Asiasta uutisoi Marca.

Manchester Unitedin maalivahtitilanne on visainen. David de Gea, 30, nostaa valtavaa palkkaa, mutta ei ole enää kolmeen vuoteen ollut lähelläkään entistä tasoaan. Englannin maajoukkuerinkiin kuuluva Dean Henderson, 24, on taas pelannut kiitettävästi aina mahdollisuuden saatuaan.

– Ottaisin mieluummin kolme todella hyvää maalivahtia kuin en yhtään. Olen todella onnekkaassa asemassa, kun minulla on kaksi aivan huippumaalivahtia, totesi Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær maaliskuussa.

On kuitenkin kysyttävä, haluaako Navas mennä seuraan, jossa ykkösmaalivahdin paikka ei ole taattu, vai haluaako hän muuttaa jonnekin, jossa hän saa saavutustensa mukaista arvostusta.

PSG halunnee Navasista 12 miljoonaa euroa siirtokorvausta. Costaricalainen pelasi päättyneellä kaudella 49 ottelua, joista 18:ssa hän piti maalinsa puhtaana.