Norjalaishyökkääjä Joshua Kingin piti olla Evertonin täsmähankinta tammikuun siirtoikkunassa, mutta hänen panoksensa Toffeesin kaudessa jäi erittäin pieneksi.

King, 29, siirtyi Evertoniin talven siirtoikkunan loppuhetkillä puolen vuoden sopimuksella Mestaruussarjan Bournemouthista, jolle hän teki 184 ottelussa yhteensä 53 maalia.

Norjalaiskärjen siirto oli kuitenkin iso pettymys, eikä hän jatka enää ensi kaudella Evertonissa. King pääsi pelaamaan vain 11 ottelussa ja tuli jokaisessa niistä vaihdosta sisään. Enimmillään hän sai peliaikaa 34 minuuttia, mutta iso osa hänen otteluistaan kesti alle kymmenen minuuttia.

King sanoi Dagbladetin haastattelussa, että Evertonin manageri Carlo Ancelotti valehteli hänelle siirtoneuvotteluissa siitä, millaisen roolin hän saisi Goodison Parkilla.

– Niin tämä jalkapallomaailma toimii. Tällaista se on, kun pääsee tosimaailman huipulle. Tällaista se on, mutta en kadu sitä, että menin sinne.

– Mutta kyllä, hän valehteli minulle. Mutta sanottakoon taas, että jalkapallon parissa ei työskentele juurikaan rehellisiä ihmisiä, paitsi pelaajia. Minulla ei ollut minkäänlaista suhdetta Ancelottiin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ancelotti valmensi Evertonia 67 ottelussa. Kuva: Getty Images

– Minulla oli hyvä tunne, kun Evertonin tarjous lävähti pöydälleni, mutta en ikinä ajatellut, että en pääsisi 18 pelissä kertaakaan avaukseen.

– En kadu sitä, että menin Evertoniin. En saanut mahdollisuutta, en päässyt kertaakaan avaukseen. Jos olisin saanut mahdollisuuden ja hukannut sen, olisin ymmärtänyt sen.

– Minulla oli toinenkin tarjous, joka olisi tuonut paljon varmemmin peliaikaa, mutta minulle sanottiin, että pääsisin pelaamaan ja saisin mahdollisuuden Evertonissa. Mutta sitä lupausta ei pidetty, joten minusta tuntuu, että se ei ollut ikinä tarkoituskaan.

– Älkää luottako valmentajiin, jotka lupaavat asioita ja sanovat, että saatte mahdollisuuksia ja pääsette avaukseen.

King on tällä hetkellä sopimukseton pelaaja, mutta häntä on viety huhuissa ympäri Eurooppaa. Ancelotti taas siirtyi kauden jälkeen Real Madridin päävalmentajaksi. Everton on lehtitietojen mukaan nimittämässä uudeksi managerikseen Liverpoolista ja Newcastlesta tutun Rafael Benítezin.