HELSINKI. Aston Villassa kasvaa parhaillaan suomalainen maalivahtilupaus Vijlami Sinisalo, joka nostettiin täksi kaudeksi edustusjoukkueen kolmosvahdiksi. Sinisalo kertoi Valioliiga.comille omasta roolistaan seurassa, Manchester Cityyn siirtyneestä Jack Grealishista sekä Villan ykkösvahti Emiliano Martínezista.

Sinisalo, 19, on Suomen alle 21-vuotiaiden mukana, kun joukkue aloittaa perjantaina EM-karsintaurakkansa Viroa vastaan. Viime kaudella nuori maalivahti pelasi vahvan kauden lainalla Skotlannin Mestaruussarjassa Ayr Unitedissa. Nyt Sinisalo on jäämässä Aston Villan organisaatioon, kun siirtoikkuna sulkeutuu tänään, tiistaina.

– Todennäköisesti jään sinne (Aston Villaan) täksi kaudeksi. Siirtoikkuna menee kiinni tiistaina, enkä usko, että omalla kohdallani on mitään tapahtumassa. Minulle on sanottu, että olen edustuksen mukana. Olen siirtynyt heidän pukuhuoneeseensa ja teen kaikki asiat edustuksen kanssa, Sinisalo kertoi Pikkuhuuhkajien lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Sinisalon edellä ovat 28-vuotias ykkösvahti Emiliano Martínez sekä kakkosvahti Jed Sterr, 28. Suomalaisveskarin rooli on selkeä. Jos paikka aukeaa, on Sinisalo valmis hyppäämään maalinsuulle.

– Jos tulee mahdollisuus, niin koen, että olen valmis. Viime vuoden lainapesti auttoi minua varmasti ja minulla on nyt sellainen fiilis, että jos minulle annetaan mahdollisuus, niin olen valmis. Olen siinä kolmantena ja cup-peleissä kakkosena. Sitä ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Se on yksi loukkaantuminen, ja saatan päästä pelaamaan. Siihen pitää olla valmis, Sinisalo avasi asemaansa Aston Villassa.

Kilpailu peliajasta on kovaa. Aston Villassa palloja pääasiassa torjuu yksi liigan parhaimmista maalivahdeista, Emiliano Martínez, joka saapui Arsenalista vuosi sitten noin 17,4 miljoonalla eurolla. Martínez on erinomainen esimerkki siitä, miten Valioliigassa maalivahtien kanssa edetään rauhallisesti.

Martínez saapui Arsenalin akatemiaan vuonna 2010. Tykkimiehissä ei kuitenkaan koskaan auennut ykkösmaalivahdin roolia, joten lopulta argentiinalaisvahti nousi vastuurooliin vasta 27-vuotiaana Aston Villassa. Sinisalo imee oppia yhdeltä liigan parhaista.

– Minulla on käynyt hyvä tuuri, kun olen ollut edustuksen ympärillä ja siinä on ollut sellaisia veskareita, joita olen katsonut pienenä telkkarista, kuten Tom Heaton ja nyt tietysti Emi Martínez. Siinä on tosi hienoa treenata vierellä joka päivä ja huomata, mitä se jokapäiväinen työ on erittäin kovien ammattilaisten kohdalla.

– Siinä oppii tosi paljon. Se on itselleni todella hyvä ympäristö, kun näkee yhden sarjan parhaan maalivahdin tekemistä läheltä. Siinä näkee, miten yksityiskohtaisesti ja täsmällisesti hän (Martínez) tekee kaikki pienetkin asiat, Sinisalo avasi.

Jack Grealish korvattiin onnistuneesti

Aston Villa koki tänä kesänä kovan menetyksen, kun joukkueen kapteeni ja seuran oma kasvatti Jack Grealish siirtyi jättimäisellä 117,5 miljoonan euron siirtosummalla Manchester Cityyn. Sinisalo osasi kertoa, minkälainen pelaaja Grealish oli Aston Villalle.

– Hänellä oli iso merkitys. Hän ehti olla 20 vuotta seurassa. Se kertoo seurasta, miten siellä on ihan selkeä tie aina edustusjoukkueeseen asti. Hän tuli seuraan 5- vai 6-vuotiaana, ja nyt 25-vuotiaana lähti sitten tällä hetkellä ihan sinne maailman huipulle, Manchester Cityyn, Sinisalo kertoi.

Aston Villa oli Grealishin siirrosta huolimatta yksi siirtoikkunan onnistujista. Grelishista saadut rahat on käytetty järkevästi. Sisään on tullut esimerkiksi Southamptonista hyökkääjä Danny Ings sekä Norwichista hyökkäävä keskikenttäpelaaja Emiliano Buendía.

[readmore from=aston-villa]

– Olihan sillä iso vaikutus, että yksi sarjan parhaimmista pelaajista lähti, mutta meille on tullut uusia pelaajia, jotka ovat aloittaneet kauden todella hyvin. Seura on hyvässä paikassa tällä hetkellä ja kaikki näyttää tosi hyvältä.

Sinisalon mukaan Aston Villalla on kovat tavoitteet alkaneelle kaudelle.

– Jack on tietysti menetys, koska hän on niin hyvä pelaaja. Olemme kuitenkin pystyneet hyvin korvaamaan hänet. Danny Ings pystyy tekemään 20 maalia kaudessa ja siihen päälle vielä Argentiinan maajoukkuepelaaja Buendía. Meillä on kova sakki ja isot tavoitteet tälle kaudelle. Haluamme pelata europeleissä, ja se on ihan selkeä tavoite seuralle, Sinisalo kertoi.