Englannin 2000-luvun lupaavimpiin pelaajiin kuulunut ja Arsenalissa pinnalle noussut Jack Wilshere elelee pattitilanteessa tällä hetkellä Pohjois-Italian Lombardiassa.

Uutisoimme jo aiemmin, että Wilshere kutsuttiin Serie B:ssä pelaavan Calcio Comon harjoitteluvahvuuteen. Italialaisseuran johdossa työskentelevä Dennis Wise antoi Wilsherelle mahdollisuuden pitää kuntoaan yllä.

Wise muistetaan pelaajana mittavalta uraltaan muun muassa Chelsean paidasta.

Wilshere, 29, ei kuitenkaan saa Brexit-rajoitusten vuoksi pelata Serie B:ssä, koska Ison-Britannian passi ei nykyisin täytä sarjan EU-kriteerejä.

Wilshere kertoi La Gazzetta dello Sportille antamassaan haastattelussa, että hänen aikansa Englannissa on tullut päätökseen.

– Minulla oli komea kansainvälinen ura ja paljon hienoja hetkiä Englannissa, mutta aikani siellä on ohi.

– Nähdäkseni minulla on Englannissa huono maine loukkaantumishistoriani takia. Etsin nyt uusia haasteita ja ihmisiä, jotka luottavat minuun kykyjeni takia. Se on oikeastaan sitä, mitä kaikki pelaajat toivovat.

Wilshere sanoi sopeutuneensa Italiaan erittäin hyvin, vaikka toki kulttuurierot ovat selvästi nähtävissä.

– Täällä Italiassa keskitytään taktiseen puoleen enemmän. Kaikki pelaajat ovat myös erittäin teknisiä. Englannissa laatua ei ole yhtä paljon, vaan peli perustuu fyysisyyteen.

Hän kuitenkin sanoo, että kaikki pelaajat haluaisivat pelata Englannissa lähellä perhettään, tienata hyvin ja pelata maailman parhaassa liigassa. Wilshere näkee silti, että hänen pitää nyt etsiä uusia kuvioita, jos ei Italiasta, niin sitten esimerkiksi Espanjasta.

Arsenalin lisäksi muun muassa 34 A-maaottelua Englannin paidassa pelannut Wilshere toivoo nyt jonkin Serie A -joukkueen huomaavan hänet Italian rajojen sisällä.

Como sijaitsee 45 kilometria pohjoiseen Milanosta, joten ainakin muutama suurempikin seura asustelee aivan naapurissa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, paina tästä.

La Gazzetta dello Sport

@Gazzetta_it
L'ex stella dell'Arsenal è senza squadra: "A 29 anni ho ancora molto da dare. La serie A? Perché no... " #Wilshere rosea.it/0db711c1RC