Keskiviikkona nähtiin odotettu kohtaaminen maajoukkuekentillä, kun Liverpoolin luottotoppari Virgil van Dijk ja Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Braut Håland ottivat yhteen MM-karsinnoissa.

Kaksikko oli aiemmin kohdannut toisensa kaksi kertaa, kaudella 2019-20, kun Håland edusti vielä itävaltalaista Red Bull Salzburgia. Liverpool voitti tuolloin kummatkin ottelut, mutta Håland onnistui kertaalleen maalinteossa.

Keskiviikkona kaksikon välienselvittely päättyi tasapeliin, kun Hålandin Norja ja van Dijkin Hollanti jakoivat pisteet maalein 1-1. Håland iski pelin avausosuman, mutta Hollanti tuli vielä tasoihin Davy Klaassenin osumalla.

Van Dijkin ja Hålandin kaksinkamppailusta odotettiin paitsi laadukasta, myös erittäin fyysistä, ja sellainen siitä tulikin. Jopa siinä määrin, että van Dijkia jouduttiin paikkailemaan kentän laidalla.

Håland kertoi pelin jälkeen Norjan TV2:lle, että van Dijkin sormi vääntyi pelin tuoksinassa kivuliaaseen asentoon.

– Itse asiassa minä napsautin hänen sormensa. En tiedä, miten se tapahtui. Hän vain sanoi: ”Vittu sentään, mursit sormeni”, kertasi Håland.

Televisiokuvissa näkyi, kuinka Hollannin maajoukkueen lääkäri naksautti van Dijkin sormen takaisin paikalleen ja teippasi sen tukevasti.

– Hänellä on niin sanotusti kaikki hyvin. Minulla ei ole hajuakaan, miten napsautin hänen sormensa. Niin se vain on, jatkoi Håland.

Anfield Edition

@AnfieldEdition
Minor injury update: Virgil Van Dijk’s finger was dislocated on international duty last night, although he was fine to continue.