Vielä viitisen vuotta sitten Danny Drinkwater oli englantilaisessa jalkapalloilussa kuuma nimi. Hän oli isossa roolissa Leicesterin kauden 2015-2016 sensaatiomestaruusjoukkueessa, ja nouseva kehityskäyrä vei miehen myös Englannin A-maajoukkueeseen, jossa pelejä on kertynyt kaikkiaan kolme.

Drinkwateriin iski tuolloin silmänsä myös Chelsea, joka värväsi hänet kesällä 2017 viisivuotisella sopimuksella omakseen. Chelsea maksoi miehestä siirtotakarajalla 2017 muhkean 37,9 miljoonan euron siirtokorvauksen – eikä arvannut, millainen floppi siirrosta tulisi. Leicesterillä puolestaan oli kaikki syyt tyytyväisyyteen, sillä se oli maksanut Drinkwaterista viisi ja puoli vuotta aiemmin vain vaivaiset 900 000 euroa.

Tämän kesän siirtoikkunan viimeisinä päivinä Drinkwater siirtyi jälleen uuteen seuraan, tällä kertaa Mestaruussarjan Readingiin. Sopimus on kauden pituinen laina, mutta koska kontrahti Chelsean kanssa päättyy kesällä 2022, on lähes varmaa, että Drinkwaterin viimeisiksi peleiksi Chelseassa jäivät kauden alla pelatut harjoitusottelut.

Viimeksi Drinkwater pelasi Valioliigaa Chelseassa maaliskuussa 2018, joten alamäki on kestänyt jo pitkään. Yhteensä hänelle kertyi virallisia otteluita Chelseassa 23, joissa tehotilastoon kirjattiin yksi maali, eikä yhtään maalisyöttöä. Transfermarkt arvioi Drinkwaterin siirron ja palkkakulujen kokonaiskuluiksi yli 60 miljoonaa euroa, joten käytännössä Chelsea maksoi jokaisesta Drinkwaterin pelaamasta ottelusta reilusti yli 2,5 miljoonaa euroa.

Jo ennen Reading-lainaa Drinkwater oli kiertänyt hakemassa peliminuutteja Burnleysta, Aston Villasta ja viimeksi turkkilaisesta Kasimpasasta. Lainapestitkään eivät sujuneet häävisti, sillä tehomerkintöjä ei tullut yhtään. Kaikkiaan Drinkwater oli pelannut ennen siirtoaan Readingiin kesän 2017 Chelsea-siirron jälkeen yhteensä vain 44 virallista ottelua, reilun neljän vuoden aikana.

Nyt 31-vuotias Drinkwater debytoi Readingin paidassa viime lauantaina, kun hän pelasi 70 minuuttia voitokkaassa vierasottelussa Fulhamia vastaan. Keskikentän pohjapelaaja kommentoi ”uutta alkuaan” talkSPORT:in haastattelussa, eikä muistellut kuluneita vuosia hyvällä.

– Voinko maalata menneestä selkeän kuvan? En, vaan kaikki on ollut yhtä sekamelskaa, Drinkwater aloitti.

– Jalkapallo ei ole koskaan yksiselitteistä tai helppoa. Nyt olen vain innostunut uusista haasteista. Minun on otettava uusi alku uralleni. Olen tilaisuudesta Readingissa innostuneempi kuin olen ollut vuosiin, varsinkin, kun ottaa huomioon, miten urani on kääntynyt alamäkeen.

– Nyt haluan pelejä, ja nauttia taas jalkapallosta. Muutama tilaisuus on mennyt sivu suun, olen tehnyt virheitä enkä ole pelannut.

Drinkwaterin ongelmat eivät ole rajoittuneet vain vähäiseen peliaikaan ja loukkaantumisiin, vaan ongelmia oli myös ottelutapahtumien ulkopuolella. Burnleyssa hänellä oli vakava välikohtaus yökerhossa ja Aston Villassa Drinkwater otti yhteen harjoituksissa Jotan kanssa. Viime joulukuussa Drinkwater puolestaan menetti pahasti malttinsa Chelsean alle 23-vuotiaiden ottelussa, ja potkaisi Tottenhamin 16-vuotiasta pelaajaa takaapäin.

Nyt hän kuitenkin vakuuttaa oppineensa virheistään ja haluavansa tarttua uuteen tilaisuuteen.

[readmore from=Danny-Drinkwater]

– Haluan epätoivoisesti pelata. Tiedän tilanteeni, ja tiedostan, ettei tämä ole sitä, mitä olen odottanut kymmenen vuoden ajan. Minun on kuitenkin muututtava, ja olen nyt ottamassa oikeita askelia.

– Minun täytyy vain pitää yhteyttä yllä valmentajaan, ja meidän pitää luottaa toisiimme ja joukkueeseen. Toivottavasti hekin luottavat minuun, ja voimme rakentaa sen varaan.

Drinkwater pelasi Chelseassa Valioliigaa yhteensä 521 minuuttia. Hänen viisivuotisen sopimuksensa vuosipalkka on noin 6 miljoonaa euroa.