Valioliigakausi 2021-2022 ei ole alkanut helposti luoteisenglantilaisen Burnleyn osalta. Joukkue on sarjan kolmanneksi viimeisenä, saalistettuaan vasta kauden kolmannen pisteensä lauantaina, Teemu Pukin Norwichia vastaan pelaamallaan tasapelillä.

Helppo ei ollut Claretsin edellisenkään kauden alku, mutta niin vain Sean Dychen komentama ryhmä sarjapaikkansa onnistui uusimaan.

Viime joulukuussa amerikkalainen sijoitusyhtiö ALK hankki osake-enemmistön seurasta. Puheenjohtaja Alan Pace esittää nyt tarjouksen, jonka voisi kuvitella soittavan hälytyskelloja kovin perinteikkäänä itseään pitävässä Burnley-kannattajistossa.

Pace kertoo, että hänen yhtiönsä on valmis ostamaan osakkeita edelleen kuusi prosenttia koko kannasta omistavilta kannattajilta. Liikemies muotoilee asian toki omalle taholleen edulliseen tyyliin.

– Halusimme olla reiluja kannattajakunnalle tekemällä tämän tarjouksen. Jakso sen jälkeen, kun hankimme asemamme seurassa, on ollut uskomattoman kiireinen. Nyt kuitenkin katsomme että on järkevää tuoda julki tarjouksemme, jonka myötä kannattajat voivat luopua osakkeistaan, mikäli niin haluavat.

Vaatimuksia omistajataholla ei vähemmistöosakkaille ole oikeutta esittää, ainakaan kirjaimellisesti. Pelkästään nyt esitetyn kaltaisen tarjouksen tuominen julkisuuteen on kuitenkin iso ele.

– Haluan korostaa, että tämä on vain ja ainoastaan vaihtoehto osakkeitten omistajille. Kenenkään ei pidä tuntea olevansa velvoitettu myymään osuuttaan. Toivotamme heidät joka tapauksessa edelleen kannattamaan Burnley FC:ia.

Lähde: The Independent