Manchester United -manageri Ole Gunnar Solskjærin päivät seuran edustusjoukkueen käskijänä lienevät luetut. Heikot tulokset puhuvat kieltään, ja niitä puheita vahvistaa eksponentiaalisesti koneisto, jota vastaan kovimmatkin alojensa ammattilaiset ovat melko voimattomia. Jos unohdetaan norjalaisvalmentaja sinänsä, on hyvä muistaa että niin kutsuttu yleinen mielipide ei ole aivan yksiselitteinen asia.

Palkittu ja erittäin kokenut urheilutoimittaja Mark Ogden huomauttaa nykyisen pääasiallisen työnantajansa, ESPN:n kolumnissaan ja sosiaalisen median kanavillaan siitä, miten systeemi toimii. Managerit onnistuvat tai eivät onnistu, ja sama koskee pelaajia. He ovat megalomaanisen seurabisneksen kansikuvahahmoja, mutta eivät suinkaan niitä, jotka tekevät isoja ratkaisuja isoista linjoista.

– Keskinkertaisuuden kulttuuri on asettunut Manchester Unitediin, eikä sillä ole mitään tekemistä Solskjærin kanssa, Ogden kirjoittaa.

– Monelle tapaa hän on vain sen standardien ja odotusten eroosion uhri, jonka seuran omistava Glazerien perhe ja korkeamman tason johtavat ovat aiheuttanee.

Sitten tulee se merkittävin kohta, jossa edellä mainittu tiivistyy.

– Sen paremmin Glazerit, kuin väistymässä oleva varatoimitusjohtaja Ed Woodward eivät olleet paikalla sunnuntaina, Solskjærin kokiessa ”synkimmän päivänsä jalkapallon parissa”.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Worth remembering that Jurgen Klopp rejected the Man Utd job in 2014, despite being told the club was 'an adult version of Disneyland.'

United hävisi rakkaalle viholliselleen brutaalisti 0-5, mikä sekin sinänsä on sivuseikka. Ei tarvitse olla kovin suuri lajin tuntija tietääkseen, että ottelu jonka osapuolina ovat Manchester United ja Liverpool ei ole mikä tahansa kohtaaminen. Se, että Unitedin seurajohto vakuuttelee tukeaan managerille, mutta ei ole lainkaan edes paikan päällä tällaisessa pelissä, panee suorastaan naurattamaan.