Valioliigassa vuosina 1992-2007 viheltänyt erotuomari Dermot Callagher sanoo, että Manchester Unitedin tähtihyökkääjällä Cristiano Ronaldolla oli tuuria, kun hän ei lentänyt punaisella kortilla pihalle Liverpoolia vastaan.

Liverpool möyhensi Manchester Unitedin sunnuntaina vieraskentällä peräti 5-0 Valioliigassa.

[readmore from=Manchester-United]

Ronaldo sai hieman ennen taukovihellystä keltaisen kortin, kun hän kaatoi Curtis Jonesin ja yritti potkaista pallon pois tämän alta, kun Jones makasi maassa. Turhautuneen oloinen Ronaldo potkaisi palloa kahdesti Jonesin ollessa maassa ja laittoi varsinkin toiseen potkuunsa voimaa taakse.

– Ronaldo oli onnekas, kun siinä oli pallo välissä. Se pelasti hänet punaiselta kortilta. Siitäkin oli apua, että hän lopetti silloin, kun hän lopetti, arvioi Callagher Sky Sportsille.

– Se ei ollut maailman fiksuin temppu. Hänen potkuissaan oli voimaa takana, mutta se teki hänelle suuren palveluksen, kun pallo oli siinä välissä.

– Keltainen kortti oli oikea ratkaisu, kun tilannetta tarkastellaan loppujen lopuksi. On vaikea sanoa, olisivatko asiat olleet toisin, jos Jones olisi kierinyt maassa, mutta hän ei tehnyt niin. Hän käyttäytyi erittäin hyvin ja ammattimaisesti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Should Ronaldo have received a red card here 👀

Callagherin mukaan ottelun toisessakaan kohutilanteessa ei ollut tuomaritoiminnan osalta moitittavaa. Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogba sai tunnin kohdalla punaisen kortin, kun hän liukui napit edellä Naby Keïtan nilkoille. Myös Keïtan ottelu päättyi siihen paikkaan, sillä hänet vietiin kentältä paareilla pois.

Pogba sai aluksi taklauksestaan keltaisen kortin, mutta videotarkistuksen jälkeen kortin väri vaihtui punaiseksi.

– Se oli ehdottomasti oikea päätös. Tuomari katsoi sijoittumisensa takia, että se oli keltaisen kortin paikka. Mutta kun tilanteen näkee tarkemmin, Pogba liukuu pitkän matkan takaa selkeästi pallon yli ja osuu Keïtaan nappuloillaan. Ja kun tulee kaukaa, niin siihen kerääntyy voimaa taakse, sanoi Callagher.

– Se osoitti, kuinka paha taklaus se oli, kun Keïta joutui poistumaan kentältä paareilla. Pogba poistettiin aivan oikeutetusti kentältä.