Mestarien liigan keskivikkoiltana tulessa valioliigajoukkueista olivat Liverpool ja Manchester City, molemmat kotikentillään. Kumpikin varmisti jatkopaikkansa kilpailussa, Liverpool samalla selkeän voiton lohko B:ssä.

Liverpool – Atlético Madrid

Anfieldilla edettiin melko tasaisissa merkeissä, kunnes Trent Alexander-Arnold löysi kenttäpompun kautta Diogo Jotan maalilta – pallo päällä verkkoon, 1-0 ottelun 13. minuutilla.

Sadio Mané kuumeni kortin arvoisesti pian maalin jälkeen. Kuusi minuuttia keltaisen katselun jälkeen senegalilainen kuitenkin napautti tilanteeksi 2-0, syöttäjänä jälleen Alexander-Arnold. Atlético oli vahvasti niissä niin sanotuissa köysissä.

Erotuomari Danny Makkelie teki ison ratkaisun ajamalla Atlético-toppari Felipen ulos 36. minuutilla. Brasilialainen näytti napauttavan Manéa takaa nilkoille, temppu josta keltainen kortti oli odotusarvo. Hollantilainen oikeudenjakaja näki tilanteessa myös selkeämmän astumisen jalalle, ja nosti punaisen kortin.

Yhteensä avauspuolikkaalla nähtiin viisi korttia, joista kaksi parin minuutin sisällä uloajosta.

49. minuutilla Jota iski pallon taas sisään, VAR-tarkastelun perustella kuitenkin paitsioasemasta. Pian tämän jälkeen isännille tarjottiin pariakin lisäpaikkaa 3-0 -osumaan; ei onnistumisia.

57. minuutilla yllätettiin kuitenkin Alisson, Joel Matipin kautta verkkoon pompanneella pallolla. Tässäkin tilanteessa nähtiin olleen paitsio – tilanne pysyi ennallaan.

Luis Suárez poistui kentältä buuausten saattelemana 59. minuutilla, yhdessä João Félixin kanssa – Atlético pyrki siis enää pitämään tappionsa mahdollisimman pienenä. Ottelun varsinainen kipinä sammui samalla melko selkeästi.

Isännille tuotiin jobinpostia, kun toisen jakson alussa kentälle tullut Roberto Firmino joutui jättämään kentän varttia ennen täyttä aikaa.

Manchester City – Club Brügge

Manchester City odotteli maalitilinsä avaamista 15. minuutille. Phil Foden sai tuolloin Joao Cancelolta pallon tyhjään tilaan, ja siirsi isännät johtoon. Kahta minuuttia myöhemmin peli oli kuitenkin taas tasan, John Stonesin puskettua boksissa kimpoilleen pallon epäonnekseen omiin.

Cityn vire vaikutti kadonneen nopeaan ja epäonniseen tasoitusmaaliin, ja Brügge jopa vei maalia kohti suuntautuneet yritykset avauspuolikkaalla nimiinsä.

55. minuutilla Riyad Mahrez puski tilanteeksi 2-1, jälleen Cancelon tarjoilusta.

Raheem Sterling otti Mahrezin paikan kentällä 69. minuutilla – ja teki maalin kolmea minuuttia myöhemmin. Syöttömerkintä kapteeninnauhaa tänään kantaneelle Ilkay Gündoganille.

Toinenkin vaihtomies, Gabriel Jesus ehti maalin makuun juuri ennen peliajan täyttymistä, loppuluvut 4-1.

Voitosta huolimatta Pep Guardiolan ryhmä näytti jäävän Paris Saint-Germainin taakse lohkossaan, sillä pariisilaiset nousivat tappioasemasta johtoon Georginio Wijnaldumin maaleilla. Ajassa 90+2 kuitenkin Leipzigille tuomittiin ottelussa jo toinen rankkari, ja tällä kertaa Gianluigi Donnarumma ei Dominik Szoboszlain vetoa pystynyt estämään. City siis johtaa lohkoa, mutta vain pisteen erolla PSG:hen.