Manchester United on ollut paljon tapetilla lähinnä valmentaja Ole Gunnar Solskjærin tulevaisuuden ja Cristiano Ronaldon maalien kautta.

Edellisessä pelissä joukkue nousi 2-2-tasapeliin Mestarien liigan kamppailussa Atalantaa vastaan. Ronaldo pelasti joukkueen myös tuolloin.

Tuoreessa muistissa on myös kammottava 0-5-kotitappio veriviholliselle Liverpoolille.

Yllättävän paljon huomio tuntuu keskittyvän siihen, että miten tehot lepäävät yksin portugalilaistähden harteilla tai miten tuore hankinta Jadon Sancho saataisiin ryhmään mukaan.

Tosiasiassa Unitedin ylivoimaisesti suurin ongelma tällä hetkellä on puolustus. Oikeastaan koko joukkueen palloton pelaaminen on heikolla tolalla, koska vastustajat pääsevät murtamaan Unitedin huteran prässipelaamisen vaivatta.

Keskusta vuotaa kuin seula ja Paul Pogban esitykset näyttävät sellaiselta, että miehen mieli on jo seuraavassa osoitteessa.

Tässä yhteydessä keskitytään kuitenkin keskuspuolustukseen. Maailmanmestari ja entinen Real Madridin toppari Raphaël Varane on kiistatta huippupelaaja.

Itse asiassa tilastollisesti korvaamaton. Loukkaantumisista kärsinyt ranskalainen on ollut kentällä kauden kahdessa ja ainoassa nollapelissä, jotka Manchester United on pelannut.

Varane loukkaantui jälleen Bergamossa ja se ei Old Traffordilla naurata, kun paikallispeli Manchester Citya vastaan odottaa lauantaina.

Ole Gunnar Solskjaer joutuu tulemaan noin kuukauden toimeen ilman tähtitoppariaan. Getty Images.

Puhe on keskittynyt pitkälti siihen, että keitä muita olisi asettaa keskuspuolustajaksi kuin Varane ja kapteeni Harry Maguire.

Todellisuudessa kysymyksen tulisi olla, että kenet voisi asettaa Maguiren tilalle? Kesän EM-kisoissa vahvasti pelannut englantilainen on ollut todella heikko tällä kaudella. Pienen loukkaantumisensa jälkeen suorastaan katastrofaalinen.

Kaksi vuotta sitten 87 miljoonalla eurolla Leicesteristä ostettu Maguire on kapteeni ja siksi jonkinlaisessa koskemattoman arvoesineen asemassa.

Pitäisikö Unitedin siis vaihtaa suoraan kapteenia?

Maguire pelasi kyllä ihan kelvollisen ottelun Tottenhamia vastaan Valioliigan edellisellä kierroksella. Silloin vastassa oli vielä Unitediakin sekavampi ryhmä, jonka pelastajaksi saapui vastikään Antonio Conte.

Italialainen nojaa omassa sapluunassaan vahvaan kolmen keskuspuolustajan linjaan. Osastoon, joka muodostaa kivijalan vahvalle joukkueelle.

Maguire ei varmasti olisi osana tuota perustaa tällä hetkellä.

Atalanta-ottelussa avaukseen nousi Eric Bailly. 27-vuotiasta norsunluurannikkolaista on arvuuteltu ulos joukkueesta ja kenties ulos koko huippujalkapallosta.

Jatkuvien loukkaantumisten riivaama Bailly oli Bergamossa suorastaan ilmiömäinen kapteenina toimivaan aisapariinsa verrattuna.

Maguire on vahva pääpelaaja ja erittäin fyysinen toppari. Hän on myös hidas niin juoksuvauhdin kuin reaktionopeuden saralla. Jalalla Maguire on myös hyvin keskinkertainen, mutta toppariksi siedettävällä tasolla.

Englantilaistoppari on älykäs pelaaja, joka osaa muiden huipputason hitaampien keskuspuolustajien tapaan ennakoida vastustajien liikkeitä. Nyt Maguire ei pysty siihenkään vaan hänen itseluottamuksensa on täysin hukassa.

Parjattu kaksikko. Eric Bailly antoi hienot näytöt Bergamossa. Victor Lindelöf on ollut syntipukki jo pitkään. Getty Images.

Solskjær ammattimiehenä varmasti tiedostaa myös tämän, mutta yrittääkö hän peluuttamalla saada Maguiren väkisin löytämään itsensä? Se voi maksaa kaikessa jalomielisyydessään norjalaiselle työpaikan.

Sosiaalisen median kautta poimittuna ja samalla vahvistamattomana poimintana Maguiren kerrotaan olleen tällä kaudella osallinen peräti 11 takaiskumaaliin. Prosentuaalisesti sen kerrotaan olevan karmein lukema yhdelle puolustajalle sitten vuoden 2005.

Toisena ja samalla varmana tilastopoimintana on, että Manchester United on pitänyt maalinsa puhtaana viimeisestä 15 Mestarien liigan pelistään vain kerran. Se yksi ainoa kerta tuli 5-0-voitossa RB Leipzigia vastaan vuonna 2020.

Maguirella on ollut hetkensä tällä kaudella, mutta esimerkiksi Leicesteria vastaan hän oli se, johon Unitedin peli kaatui. Toki yksi mies ei ainakaan periaatteessa ole koskaan syyllinen mihinkään joukkuelajissa.

Manchester United ei ehkä pelaa tällä hetkellä niin kuin tuollaisen joukkueen pitäisi. Sen työmoraali rakoilee ja keskikentän keskustaan tuntuu olevan hankala löytää sopivassa balanssissa toimivaa tandemia.

Ronaldo tekee maaleja ja Bruno Fernandes järjestelee tilanteita. Välillä United pelaa todella viihdyttävää jalkapalloa. David de Gea on edelleen satunnaisista virheistään huolimatta tähtitason maalivahti.

Totuus on silti, että viimeistään Varanen palatessa noin kuukauden päästä, Solskjær on valintojen edessä. Toppariksi on tarjolla jo nyt parempia vaihtoehtoja kuin kapteeni.

Tai no. En tiedä onko se silloin vielä Solskjær, joka sen ratkaisun eteen joutuu.

Lähteet: OptaJoe, Squawka, Independent