Chelsealla pyyhkii tällä hetkellä oikein hyvin. Thomas Tuchelin luotsaama ryhmä johtaa Valioliigaa, Mestarien liigassa jatkopaikka on sinettiä vaille valmis, ja Liigacupissa joukkue on selvittänyt tiensä puolivälieriin.

Kentän ulkopuolella asiat eivät kuitenkaan suju yhtä ruusuisesti. Chelsean ja huipputoppari Antonio Rüdigerin väliset sopimusneuvottelut eivät nimittäin ole viime kuukausien aikana nytkähtäneet lainkaan eteenpäin. Rüdigerin sopimus päättyy ensi kesänä, joten jo tammikuussa hän voi vapaasti neuvotella muiden seurojen kanssa.

Bildin mukaan jatkosopimukset ovat jumissa Rüdigerin korkean palkkapyynnön takia. Saksalaistoppari haluaa kaksinkertaistaa palkkansa. Vaikka pyyntö on kova, ranskalaislegenda Emmanuel Petitin mukaan Chelsean tulisi suostua siihen.

– Jos hän lähtee, se olisi todella sääli Chelsealle, seurassa vuosina 2001-04 pelannut Petit sanoi.

[readmore from=Chelsea]

– Jos muistan oikein, hän istui penkillä eikä pelannut, ennen kuin Tuchel tuli sisään. Nyt hän näyttää yhdeltä maailman parhaista puolustajista.

– Hän voi lähteä ilmaiseksi, jolloin Chelsean olisi käytettävä vähintään 30 miljoonaa puntaa löytääkseen hänelle samantasoisen korvaajan. Se olisi iso riski, sillä koskaan ei ole takeita siitä, että osto onnistuu.

– Jos hän pyytää kahden vuoden sopimusta palkankorotuksineen, antakaa hänelle se.