Brentford ja brasiliainen Grêmio ovat päässeet alustavasti sopuun laitapuolustaja Vandersonin siirrosta Englantiin, kertoo Globo.

Tällä hetkellä siirtosummaksi on muodostumassa 11 miljoonaa euroa, mutta korvaus voi kasvaa vielä kolmella miljoonalla eurolla, jos Vanderson, 20, saavuttaa tietyt urheilulliset tavoitteet uudessa seurassaan. Brentford neuvottelee jo brassipakin kanssa sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista.

Vanderson on esiintynyt Grêmion edustusjoukkueessa 59 ottelussa tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen kolme. Hänen vahvuuksien kerrotaan olevan hyökkäyspelaamisessa ja erikoistilanteissa.

Brentford yritti hankkia Vandersonin jo viime kesänä, mutta kauppaa ei saatu tuolloin päätökseen. Osapuolet toivovat, että tällä kertaa Vanderson voidaan esitellä Brentfordin pelaajana heti tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Grêmio putosi juuri Brasilian pääsarjasta. Globo pitää epätodennäköisenä, että Vanderson jatkaisi seuran kanssa alemmalle sarjaportaalle, sillä Grêmio tietää, että hänestä on saatavissa hyvä siirtokorvaus.

Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Brentford on 16 kierroksen jälkeen sarjassa kymmenentenä.