Arsenal voitti tiistaina Sunderlandin 5-1 liigacupin puolivälierässä.

Sunderland aloitti ottelun pirteästi,, mutta kotijoukkue otti pelin pian hallintaansa. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Tykkimiehet oli siirtyä johtoon, kun Nuno Tavaresin syöttö kimposi Elliot Embletonin jalasta vieraiden ylärimaan.

Arsenal siirtyi lopulta johtoon 17. minuutilla kulmapotkusta. Sunderlandin maalivahti Lee Burge torjui Rob Holdingin puskun, mutta irtopallo tuli Eddie Nketiahille, joka siirsi pelivälineen lähietäisyydeltä sisään.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tykkimiehet tuplasi johtonsa. Nicolas Pépé käytti pallon Cedricillä, sai sen itselleen takaisin rangaistusalueelle ja laukoi täysosuman ylänurkkaan.

Puolen tunnin kohdalla Sunderland kavensi. Nathan Broadhead pääsi nopean hyökkäyksen päätteksi nokikkain maalivahti Bernd Lenon kanssa ja tuikkasi pallon taidokkaasti ohi saksalaistorjujan.

Tauolle mentäessä Arsenalille oli kirjattu 11 maalintekoyritystä ja Sunderlandille seitsemän.

Toista jaksoa oli takana vain muutama minuutti, kun Nketiah iski illan toisen osumansa. Tavares keskitti pallon vasemmalta maalin edustalle, ja Nketiah ohjasi kuulan taidokkaasti sisään ulkosyrjällään.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Tykkimiehet laittoi pelin lopullisesti pakettiin. Martin Ødegaard pelasi loisteliaan pystysyötön Nicolas Pépélle, joka vei vieraiden puolustajalta längit ja syötti pallon Nketiahille. Nuorukainen viimeisteli hattutemppunsa näyttävällä kantapääohjauksella.

Illan viimeinen maali nähtiin lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Pépé tarjoili pelivälineen boksissa debytantti Charlie Patinolle, joka kurkotti palloon ja ohjasi sen etukulmaan.

Ykkösliigassa pelaava Sunderland oli liigacupin viimeinen joukkue, joka ei tule Valioliigasta. Keskiviikkona pelataan vielä puolivälierät Brentford-Chelsea, Liverpool-Leicester ja Tottenham-West Ham.