Tammikuun siirtoikkuna aukeaa pian. Tammikuun ikkunaan oman mausteensa tuovat myös pelaajat, joiden sopimus on päättymässä ensi kesänä. Tällaiset pelaajat voivat tammikuusta alkaen neuvotella vapaasta ilmaisesta siirrosta ensi kesälle.

Listasimme 12 markkina-arvoltaan arvokkainta valioliigapelaajaa, joiden sopimus on päättymässä ensi kesänä. Nämä pelaajat voivat toki vielä solmia jatkosopimuksen nykyisen seuransa kanssa, mutta he ovat myös vapaita neuvottelemaan muiden seurojen kanssa tammikuusta lähtien.

Listauksesta nousee esiin esimerkiksi Chelsean tilanne, sillä seuran toppareista peräti kolme ovat kesällä ilman sopimusta, Antonio Rüdiger, kapteeni Cesar Azpilicueta sekä Andreas Chistensen. Näistä luultavasti jokunen saattaa liikahtaa ensi kesänä. Chelsealla on ollut haasteita jatkosopimusneuvotteluiden kanssa.

Listan arvokkain pelaaja on Manchester Unitedin Paul Pogba, jonka siirrosta on kirjoitettu jo iät ja ajat. Nyt Pogban sopimus on päättymässä, mutta tulevaisuus on yhä hyvin epäselvä. Man Unitedista myös Jesse Lingard on vailla sopimusta ensi kesänä. Lingard on ollut myös huhujen kohteena tammikuun osalta.

Arsnealin keskushyökkääjä Alexandre Lacazette ei ole suostunut jatkosopimusta allekirjoittamaan. Ranskalaishyökkääjä on näillä näkymin kauppatavaraa jo tammikuussa.

Burnleyn luottotoppari James Tarkowski on ollut Newcastlen uusien omistajien kiikarissa. Burnley luultavasti suostuu Tarkowskin myymään tammikuussa pienemmälläkin summalla, sillä kesällä hänestä ei ole tarjolla enää minkäänlaista korvausta.

Chelsean kapteeni César Azpilicueta haluaisi lehtitietojen mukaan jatkaa vielä pitkään Lontoossa. Kuva: Getty Images.

Norwichin Todd Cantwell vaikutti vielä kauden alla ongelmalta, koska jatkosopimusneuvottelut olivat jäissä. Kausi on kuitenkin osoittanut, ettei Cantwell ole mitenkään korvaamaton Norwichille. Näin ollen seura pystynee katsomaan Cantwellin kanssa jatkosopimuskortin pitkälle kevääseen saakka. Eikä lähtö ilmaiseksikaan välttämättä kirpaise niin pahasti.

Supervaihtomiehen rooliin jämähtänyt Divock Origi on erittäin pidetty pelaaja Liverpoolissa. Osumatarkkuus on kuitenkin ollut sitä luokkaa kentälle päästyään, että ottajia riittää varmasti. Origi pelannee kauden loppuun Liverpoolissa tärkeänä hyökkäyspään tuuraajana, mutta kesällä uudet haasteet odottavat.

TOP12: Arvokkaimmat pelaajat ilman sopimusta ensi kesänä

1. Paul Pogba, Manchester United, 60 miljoonaa euroa
Ikä: 28 vuotta
Pelipaikka: Keskikenttä
Arvio: Siirtyy kesällä muualle.

2. Antonio Rüdiger, Chelsea, 35 miljoonaa euroa
Ikä: 28 vuotta
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Arvio: Siirtyy kesällä muualle.

3. Andreas Christensen, Chelsea, 35 miljoonaa euroa
Ikä: 25 vuotta
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Arvio: Tekee jatkosopimuksen.

4. James Tarkowski, Burnley, 25 miljoonaa euroa
Ikä: 29 vuotta
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Arvio: Siirtyy muualle mahdollisesti jo tammikuussa

5. Alexandre Lacazette, Arsenal, 22 miljoonaa euroa
Ikä: 30 vuotta
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Arvio: Siirtyy muualle mahdollisesti jo tammikuussa, viimeistään ensi kesänä

6. Jesse Lingard, Manchester United, 22 miljoonaa euroa
Ikä: 29 vuotta
Pelipaikka: Hyökkäävä keskikenttä
Arvio: Siirtyy muualle mahdollisesti jo tammikuussa, viimeistään ensi kesänä

7. Todd Cantwell, Norwich, 22 miljoonaa euroa
Ikä: 23 vuotta
Pelipaikka: Hyökkäävä keskikenttä
Arvio: Siirtyy muualle ensi kesänä

8. Sean Longstaff, Newcastle, 15 miljoonaa euroa
Ikä: 24 vuotta
Pelipaikka: Keskikenttä
Arvio: Tekee jatkosopimuksen

9. César Azpilicueta, Chelsea, 13 miljoonaa euroa
Ikä: 32 vuotta
Pelipaikka: Keskuspuolustaja/laitapuolustaja
Arvio: Tekee jatkosopimuksen

10. Eddie Nketiah, Arsenal, 12 miljoonaa euroa
Ikä: 22 vuotta
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Arvio: Siirtyy kesällä muualle

11. Divock Origi, Liverpool, 12 miljoonaa euroa
Ikä: 26 vuotta
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Arvio: Siirtyy kesällä muualle

12. Calum Chambers, Arsenal, 12 miljoonaa euroa
Ikä: 26 vuotta
Pelipaikka: Laitapuolustaja
Arvio: Siirtyy kesällä muualle