Monet Newcastlen kannattajista ehtivät jo luovuttaa Joelintonin suhteen, mutta brasilialaispelaaja on viime aikoina esiintynyt edukseen uudella pelipaikalla.

Joelinton, 26, hankittiin Newcastleen toissa vuonna hyökkääjäksi 44 miljoonalla eurolla Hoffenheimista. Hän on kuitenkin onnistunut Magpiesin riveissä maalinteossa vain 11 kertaa vajaan sadan ottelun aikana.

Eddie Howen tultua Newcastlen manageriksi Joelintonia on kuitenkin peluutettu keskikentän keskustassa, jossa hänestä on tullut ennennäkemättömiä puolia esiin. Maanantaina 1-1-tasapelissä Manchester Unitedia vastaan Joelinton palkittiin ottelun parhaana pelaajana hänen dominoitua keskikenttää mielin määrin.

Sky Sportsin toimittaja Patrick Davidson haastatteli Joelintonia ottelun jälkeen ja aloitti haastattelun tavalla, joka jäi ärsyttämään monia.

– Joelinton, voinko puhua täysin rehellisesti? En tiennyt, että olet noin hyvä! sanoi Davidson.

Brassipelaaja ei ollut toimittajan lohkaisusta moksiskaan, mutta sosiaalisessa mediassa monet ovat kritisoineet heittoa mauttomaksi. Toisena haastateltavana ollut Newcastlen keskikenttäpelaaja Sean Longstaff sanoi, että Joelintonin parjaaminen on mennyt liian pitkälle.

– Rehellisesti sanottuna, jos kysyt keneltä tahansa pukuhuoneessa, niin me tiedämme, että hän on niin hyvä riippumatta siitä, mitä ulkopuoliset ihmiset sanovat.

– Kunnioituksen puute häntä kohtaan on häpeällistä. Hän on joka päivä harjoitusten paras pelaaja. Kaikki ovat innoissaan, jos saavat hänen puolelleen harjoituksissa, koska se tietää aina voittoa.

– Ulkopuolelta tuleva melu on niin epäkunnioittavaa. Jos katsoo hänen pelaamistaan tarpeeksi, niin ymmärtää, kuinka hyvä hän on.. Olen niin iloinen hänen puolestaan ja ylpeä hänestä.

The Sportsman

@TheSportsman
😳 "Joelinton, can i be honest, I didn't realise you were that good."

What a way to start an interview. Fair play to Longstaff for sticking up for his teammate!

#NEWMUN | #NUFC

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⭐️ Man of the Match, @NUFC’s Joelinton
64 touches
Completed 25/33 passes
23 duels*
11x possession won*
2 blocks
3 chances created*
2 shots
14 sprints

*all most/joint-most in match

Newcastle United FC

@NUFC
Joelinton. Sensational. 👏🇧🇷