Englannin jalkapallokalenteri on alkanut vaikuttaa erittäin täydeltä ja ahtaalta, kun Valioliigasta on toistaiseksi jouduttu siirtämään kaikkiaan 18 ottelua koronapandemian vuoksi. Kun kevään aikana pitäisi pystyä pelaamaan myös Liigacupin ja FA Cupin otteluita sekä europelejä, on siirretyille otteluille vaikeaa löytää uusia pelipäiviä.

Pientä helpotusta pohdintoihin saatiin, kun UEFA antoi Valioliigalle luvan, että Valioliigan pelejä voidaan pelata kevään aikana myös niinä tiistaina ja keskiviikkoina, jolloin pelataan Mestarien liigan pudotuspelejä.

Tavallisesti UEFA:n säännöt estävät kansallisten sarjojen ja cup-kilpailujen pelejä pelattavan europeli-iltoina. Nyt Euroopan jalkapalloliitto on kuitenkin näyttänyt vihreää valoa Valioliigalle sen suhteen, että Mestarien liiga -illatkin korvaaviksi päiviksi käyvät, mikäli muita vaihtoehtoisia pelipäiviä ei ole. Samanlaista joustavuutta UEFA toteutti tosin myös kahtena edellisenäkin koronavuonna.

Juuri tällä hetkellä kilpailukalenterissa on vain kaksi cup-kilpailuilta ja europeleiltä vapaata aukkoa siirretyille otteluille. Ensimmäinen on arki-illat maanantaina 18.4. alkavalla viikolla ja toinen maanantaina 9.5. alkavalla viikolla. Näitä viikkoja tullaan lähes varmasti hyödyntämään, mutta ne eivät kuitenkaan yksin riitä siirrettyjen ottelujen sumaa purkamaan, ja siksi on tarve hakea korvaavia pelipäiviä myös europeliviikoilta.

Haastavinta korvaavien pelipäivien löytäminen on Liverpoolille, Chelsealle, Leicesterille, Manchester Citylle, Manchester Unitedille ja West Hamille, sillä tämä sekstetti pelaa kevään aikana europeleissä pudotuspelejä. Näille ylimääräisiä aukkoja kalenterissa aukeaa vasta, kun ne putoavat europeleistä tai kansallisista cup-kilpailuista.

Toistaiseksi Chelsea ja Manchester City ovat kuitenkin ainoat kaksi joukkuetta, jolta ei ole jouduttu siirtämään vielä yhtään sarjapeliä. Eniten ottelusiirtoja on Burnleylla, neljä. Alla on listattuna siirrettyjen valioliigaottelujen lukumäärät seuroittain:

4: Burnley
3: Everton, Leicester, Tottenham, Watford
2: Aston Villa, Brentford, Brighton, Leeds, Manchester United, Newcastle, Norwich, Southampton, Wolverhampton
1: Arsenal, Crystal Palace, Liverpool, West Ham
0: Chelsea, Manchester City

Lähteet: The Times ja The Athletic